İstanbul'da, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde yaşanan gösterilere katılan ve çeşitli suçlar işledikleri tespit edilen 12 kişi daha gözaltına alındı.

Istanbul 1 Mayis Marjinal Gruplar 01052024 Iha2

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN KAPSAMLI OPERASYON

Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekipleri, Fatih Saraçhane'de Bozdoğan Su Kemeri önünde gerçekleşen gösterilerde "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet", "görevli memura mukavemet" ve "kamu malına zarar verme" suçlarına karıştığı belirlenen 20 şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı. Bu kapsamda, şehir genelinde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda 12 şüpheli gözaltına alındı.

Istanbul 1 Mayis Marjinal Gruplar 01052024 Iha4

GÖZALTINA ALINANLAR EMNİYETTE

Gözaltına alınan şüpheliler, işlemleri için emniyet müdürlüğüne götürüldü. Diğer şüphelilerin yakalanması için operasyonlar devam ediyor.

Istanbul 1 Mayis Marjinal Gruplar 01052024 Iha3

1 MAYIS'TAKİ GÖSTERİLER VE SONRASINDA YAŞANANLAR

1 Mayıs'ta İstanbul'da gerçekleşen gösterilerde, Taksim Meydanı'na ilerlemeye çalışan ve polise saldırdıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 217 şüpheliden 182'si serbest bırakılmıştı. İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi, daha sonra kamera kayıtları ve yüz tanıma sistemiyle saldırıya karıştıkları tespit edilen 30 şüpheliyi daha gözaltına almıştı. Emniyetteki işlemlerin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen 65 şüpheliden 38'i tutuklanırken, 27'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Editör: Mevlüt Peker