Seçim Sonrası 1 Nisan Okullar Tatil Mi, Ders İşlenecek Mi?

Seçim sonrası okul tatil olacak mı, 1 Nisan ilkokul, lise tatil mi? soruları gündemde yerini aldı. 31 Mart Türkiye yerel seçimlerine günler kala öğrenci ve veliler seçim sonrası okulların tatil edilip edilmediğini araştırıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama geldi mi, 1 Nisan 2024 okullar tatil mi, ders işlenecek mi? sorularına henüz bir yanıt gelmedi. 

Mebden Ara Tatil Karari Ogrencilerin Okul Suresi Degisiyor 14Subat2024

31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek seçimin ardından okulların tati olmasıyla ilgili bir resmi açıklama bulunmuyor. Ancak 2024 yılında 14 ve 28 Mayıs seçimlerinden sonraki gün olan pazartesi günü okullar tatil edilmişti. Bu yıl da 1 Nisan’da okulların tatil edilmesi bekleniyor.

Secim 1

1 Nisan 2024 Resmi Tatil Mi, Üniversiteler Tatil Mi?

1 Nisan resmi tatil kapsamında yer almamaktadır. Seçim sonrası 1 Nisan 2024 tarihinde okullar haricinde tüm kamu kurumlarının eksiksiz bir şekilde hizmet vermesi bekleniyor. Seçimlerin ertesi günü olan 1 Nisan Pazartesi günü, üniversitelerin tatil olup olmayacağına dair karar, her bir üniversitenin rektörlüklerinde alınacak. 1 Nisan üniversitelerin tatil olup olmadığıyla ilgili henüz bir bilgi bulunmuyor. 

Editör: Nurseli Fırat