1 Nisan 2024 Resmi Tatil Mi?

1 Nisan resmi tatil kapsamında yer almamaktadır. Seçim sonrası 1 Nisan 2024 tarihinde okullar haricinde tüm kamu kurumlarının eksiksiz bir şekilde hizmet vermesi bekleniyor. Bu kapsamda; Seçimden sonraki gün (1 Nisan Pazartesi günü) resmi tatil olmadığı için bankalar, kargolar ve diğer tüm işyerleri her zamanki çalışma düzeninde devam edecek.

banka-3

Seçim Sonrası 1 Nisan Kimlere Tatil?

31 Mart Türkiye yerel seçimleri için oy kullanılırken, seçim sonrası kimlere tatil merak ediliyor. Geçtiğimiz günlerde, 31 Mart seçimleri okullarda gerçekleşecek oy sayımı nedeniyle seçim sonrası 1 Nisan Pazartesi okulların tatil edildiği açıklanmıştı. Buna göre 1 Nisan 2024 Pazartesi günü okullar kapalı olacak.

Secim3

Seçimden Sonra Sandık Görevlileri İzinli Mi?

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde sandık kurullarında görev alacak kamu personelleri, seçimin ardından izinli olup olmayacaklarını merak edidyordu. Müjdeyi Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı verdi. Kıratlı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yerel seçimlerde belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve muhtarlık seçimlerinin her birine ait oy pusulaları olduğunu hatırlatarak oy sayımı ve tutanakların düzenlenmesi sürecinin gece geç saatlere kadar devam ettiğini ifade etti. Açıklamanın devamında ise "Sandık kurullarında görev alan kamu personelinin, 1 Nisan 2024 Pazartesi günü idari izinli sayılmaları Sayın Cumhurbaşkanımızca uygun görülmüştür." denildi.

Editör: Nurseli Fırat