Türkiye yeni yıl kutlamalarına hazırlanırken sıkça gündeme gelen bir soru da Pazartesi gününe denk gelen 1 Ocak 2024'te sağlık hizmetlerinin ne olacağı. Yeni yılın hafta içi bir güne denk gelmesi, gözleri eczanelerin, sağlık ocaklarının ve hastanelerin çalışma saatlerine çevirdi. Genellikle ulusal ve resmi tatil günlerinde eczaneler kapalı olur ve sadece nöbetçi eczaneler hizmet verir. O halde 1 Ocak Pazartesi eczaneler açık mı, kapalı mı? 1 Ocak 2024 hastaneler açık mı, kapalı mı? İşte 1 Ocak'ta Türkiye'de sağlık hizmetleriyle ilgili neler beklemeniz gerektiğine dair ayrıntılı bir bakış.

1 OCAK PAZARTESİ GÜNÜ ECZANELER AÇIK MI, KAPALI MI?

Türkiye'de resmi tatil olan 1 Ocak 2024 tarihinde eczanelerin durumu merak konusu. Resmi tatil günlerinde sadece nöbetçi eczaneler açık. Alışveriş merkezlerinde bulunanlar da dahil olmak üzere eczaneler, bölge eczacı birlikleri tarafından belirlenen çalışma saatlerine ve kapanış yönetmeliklerine uymak zorunda. Sonuç olarak, 1 Ocak 2024'te nöbetçi eczaneler dışında çoğu eczane kapalı olacak.

1 OCAK PAZARTESİ AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİ AÇIK MI?

Aile sağlığı merkezlerini 1 Ocak'ta ziyaret etmek isteyen vatandaşlar, bu hizmetlerin çalışıp çalışmayacağı konusunda netlik arıyor. Resmi tatil nedeniyle 1 Ocak 2024 tarihinde aile sağlığı merkezleri kapalı olacak.

YILBAŞI 1 OCAK PAZARTESİ HASTANELER AÇIK MI?

Kamuoyunda hastanelerin 1 Ocak'ta hizmet verip vermeyeceğine ilişkin merak giderek artıyor. Özel hastanelerin durumu belirsizliğini korurken, devlet hastanelerindeki poliklinik hizmetlerinin çalışmayabileceği öngörülüyor. Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun uyarınca 1 Ocak resmi tatil olarak kabul ediliyor. Bu nedenle, 1 Ocak Pazartesi günü, hastanelerdeki poliklinikler de dahil olmak üzere bazı kurumlar kapalı olacak. Ancak hastanelerin acil servisleri hasta kabul etmeye devam edecek.

Editör: Mevlüt Peker