Olay gece yarısı Aksaray şehir merkezinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, şehir merkezinde uygulama yapan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, şüphe üzerine 68 AAP 995 plakalı hafif ticari araca "dur" uyarısında bulundu. Uyarıyı dikkate almayarak gaza basan sürücü, hızla olay yerinden kaçarken polis ekipleri de şüphelinin peşine düştü. Bir ara izini kaybettiren sürücünün aracın ön ve arka plakalarını söktüğü fark edildi. Tüm ekiplere anons geçen polis ekipleri, aracın en son görüldüğü bölgeyi abluka altına aldı. Plakasız olarak seyir halinde tekrar görülen araç, polis ekiplerinden kaçmayı sürdürdü.

Polisten Kacti Yakalaninca Devlete Saygimiz Sonsuz Dedi 8Mart204 (2)

KAZA YAPTI

Yaklaşık 1 saat süren kovalamacanın ardından sürücü Büyük Bölcek Caddesi'nde direksiyon hakimiyetini kaybederek park halindeki kamyonete çarptı. Kaza sonucu araç sürücüsü Oğuz G. (24) ve yanında yolcu olarak bulunan Muhammet Ö. (22) ile eşi Hediye Ö. (21) yakalanarak gözaltına alındı. Sürücü Oğuz G. ve arkadaşı Muhammet Ö., gözaltına alınırken yapılan kontrollerde 1,11 promil alkollü olduğu tespit edildi. 

Polisten Kacti Yakalaninca Devlete Saygimiz Sonsuz Dedi 8Mart204 (1)-1

POLİSE TEPKİ GÖSTERDİ

Öte yandan polis ekiplerince gözaltına alınırken polis memurlarına ve basın mensuplarına tepki gösteren Muhammet Ö., “Devlete saygımız sonsuz. Ben terörist miyim?” dedi. Araç sürücüsü Oğuz G.'ye ehliyetsiz araç kullanmaktan 2 bin 250 TL, alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL olmak üzere toplam 8 bin 689 TL para cezası kesilirken, araç ruhsat sahibine de ehliyetsiz kişiye araç kullandırmaktan 5 bin 679 TL cezai işlem uygulandı. Araç ise trafikten men edilerek çekici marifeti ile otoparka çekildi.

Editör: Ozan Barış Erim