Adıyaman’da çete halinde başıboş gezen 10 sokak köpeği dakikalarca anne kedi ve iki yavrusunu paramparça ederek öldürdü.

KEDİ BARINAĞINA SALDIRDILAR

Vahşet, Altınşehir Mahallesi 6 Nolu Aile Sağlığı Merkezi’nin hemen karşısında yaşandı. Gece geç vakitlerde kedi barınağının olduğu iş yerinin önüne sürü halinde başıboş halde 10 sokak köpeği geldi. Köpekler, kokularını aldığı kedilere havlayarak önce korkuttu ardından anne kedi ve iki yavrusunu yakalayarak, vahşice parçaladı. 3 yavrusu bulunan anne kedinin kurtulan yavrusu ise aynı gün araç çarptığı için veterinere götürülen yavru kedi oldu.

Adiyaman Sokak Kopekleri Kedileri Parcaladi 04062024 Iha2

VATANDAŞLAR DA ŞAHİT OLDU

Gece geç saatte korkunç köpek sesleri duyan mahalle sakinleri evlerinden sokağa baktıklarında köpeklerin kedileri parçaladığına şahit oldu. Görgü tanıklarından Eyüp Uçar, “Gece geç saatlerde bütün mahallelerde olduğu gibi başıboş köpekler yaklaşık 10-15 tane kadar vardı. Burada kedilerin kokusunu alınca kapıya doğru yanaşmışlar. Kedilerimizin yeri normalde yan taraftaydı. Daha sonra anne kedi annelik içgüdüsüyle burada yuvanın tellerini yırtıp dışarı fırlıyor. Fırlayınca da köpekler bu sefer kedimizi paramparça ettiler. Daha sonrasında annesinin peşinden giden yavruları da parçalıyorlar. Sadece elimdeki bu yavru kedimiz kaldı .Bu kedimize de o gün araç çarpmıştı, veterinerde olduğu için köpeklerin saldırısından kurtuldu. Genellikle buralarda gece saat 12’den sonra yaklaşık 10-15 köpek bir araya geliyor. Allah korusun saldırıya uğrayan bir insanda olabilirdi. Yetkililerden bu konular için çözüm istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Adiyaman Sokak Kopekleri Kedileri Parcaladi 04062024 Iha3

“ÇOCUKLAR DA KORKUYLA UYANDI”

Bir başka görgü tanığı Eyüp Çanga ise gece geç vakitte köpek seslerine uyandıklarını söyleyerek, “Geçe geç vakitlerde, geçe yarısını geçmiş 1 ile 1,5 civarıydı, köpek seslerine uyandık. Çocuklar da ses ile korktukları için uyandı. Balkondan baktığımız zaman 10-15 tane sokak köpeği, anne ve 2 yavru kediyi parçalıyordu. Aşağı inene kadar zaten parçalamışlardı. Çocuklarımız sabah erken saatlerde okula gidiyor. Çocuklarımızı tek başına aşağı indirmeye bile korkuyoruz. Bu konuda devlet büyüklerimizi bir çözüm bulmasını istiyoruz” dedi.