Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan çıktıktan sonra şehir hayatına uyum sağlayamayan 38 yaşındaki Budak, Uludağ'ın eteklerindeki Zeyniler Mahallesi'nde kendi yaptığı kulübesinde 10 yıldır tek başına yaşıyor. Ormanlık alanda kendi imkanlarıyla hayatını idame ettiren Budak, antrenmanlarını kendi yaptığı ağırlıklarla gerçekleştiriyor. 

Bursa ilhan budak2

TEKNOLOJİDEN UZAK

Dağcılarla zamanla dostluk kurarak sosyal bağlarını sürdüren Budak, genellikle şehre inmiyor ve ziyaretçileri dışında kimselerle görüşmüyor. Teknolojik imkanlardan uzak kalsa da açık öğretimden üniversite okuyarak eğitimine devam ediyor.

Bursa ilhan budak1-1

“ŞEHİRDE SULTAN OLACAĞIMA ORMANDA ÇÖPÇÜ OLURUM”

Budak, yaptığı antrenmanlar sayesinde birçok spor müsabakasına katılmış ve kazandığı madalyaları gururla saklıyor. Ancak Budak, masa başı bir iş yerine dağlık bir bölgede çalışabileceği bir iş istiyor. Orman hayatının kendisine iyi geldiğini söyleyen Budak, "Şehirde sultan olacağıma ormanda çöpçü olurum daha iyi" diyor. 10 yıldır dağda yaşayan Budak, günde 20 kilometre koşarak antrenman yapmaktadır ve hiç hasta olmamıştır. Dağa gelen dağcılar ise Budak'a destek olmaktadır.

Bursa ilhan budak6

Editör: Zeynep Baş