Vücudun en temel ihtiyaçlarından bir tanesi olan uyku, her sağlıklı insanın yerine getirmesi gereken bir ihtiyaç. Doktorlar insanların gün içinde 7-8 saate yakın uyuması gerektiğini tembihliyor. 

10 YIL BOYUNCU BİR DAHA UYANMADI

Fakat İngiltere'de yaşayan Ellen için durum biraz daha farklıydı. Küçük kız bir gece uyudu ve 10 yıl boyunca bir daha uyanmadı.

Ellen1

AİLESİ ÖLDÜĞÜNÜ SANDI

Habertürk’te yer alan habere göre işte Ellen'ın duyanları şaşkına çeviren hikayesi:

Ellen, 11 yaşına kadar hiçbir sağlık sorunu yaşamamıştı. Bir gece 12 kardeşiyle beraber uyumak için yattı fakat ertesi sabaha uyanamadı. 29 Mart 1871 yılında ailesi onun öldüğünü sandı.

Ellen2

UYANDIRMA ÇABALARINA YANIT VERMEDİ

Ailesi durumu fark ettikten sonra onu uyandırmak için çeşitli çabalar gösterdi fakat Ellen hiçbir uyanma belirtisi göstermedi. Nabzı atan ve nefes alan küçük kızın komaya girdiğine karar verildi.

ANNESİ 9 YIL BOYUNCA BAKTI

Annesi 9 yıl boyunca Ellen'a bir bebek gibi baktı. Sütünü ve çayını verdi. Uyuyan kız kilo ve güç kaybediyordu. İnsanlar alışılmadık bir fenomeni görmek için evlerine gelmeye başladı. Ona baktılar, uyandırmaya çalıştılar ve arkadaşlarına ondan bahsettiler.

Ellen4

SAÇININ TELİNE PARA ÖDEYENLER VARDI

Bir süre sonra Ellen'ın hikayesi çeşitli ülkelere yayıldı. Ellen'ın ailesinin evine "Uykulu Kulübe" adı verildi. Kızın durumu adeta bir şova dönüşmüştü. Saçından biraz almak için şaşırtıcı paralar ödeyen insanlar vardı.

AİLESİ DURUMU FIRSATA ÇEVİRİYOR SANILDI

Teklif edilen yüklü miktardaki paradan dolayı polisler kızın ailesinden şüphelendi. Kızın durumunun para tuzağı olarak kullanıldığını düşünen polisler bir soruşturma başlattı fakat yapılan araştırmalar sonucu bu şüphenin yersiz olduğu meydana çıktı.

Ellen5

ANNE ACIYA DAYANAMADI

Kızının yıllardır uyumasına dayanamayan Anne Sandler, kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. Doktorların söylemesine göre küçük kızın annesinin kalbi 9 yıldır çektiği üzüntüye dayanamadı.

BEDENİ 21 ZİHNİ 11 YAŞ OLARAK UYANDI

Ellen, annesi öldükten 5 ay sonra 21 yaşında olarak uyandı. Söylediğine göre 10 yıl boyunca tek bir rüya bile görmemişti. Bedeni 21 yaşında olsa da zihni halen 11 yaşında olan Ellen, gelişimden uzak kalmıştı.

Ellen6

ELLEN'DEN SONRA NARKOLEPSİ KEŞFEDİLDİ

Dr. Gelineua ise Ellen'ın nasıl uyuduğunu ve 10 yıl sonra nasıl uyandığını araştırmaya başladı. 1880 yılında ise narkolepsi keşfedildi. Narkolepsi, ya da halk arasında bilinen adıyla uyku hastalığı, normal dışı zamanlarda uyku hali ve ani uyku atakları ile tanımlanan kronik bir uyku bozukluğudur.