İsrail'in tartışmalı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Doğu Kudüs'te yaşanan ve bir Filistinli çocuğun hayatını kaybettiği olaya ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Ben-Gvir, çocuğu öldüren polis memuruna ödül verilmesini talep etti, bu talebiyle uluslararası kamuoyunda tepkilere neden oldu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İsrail Savunma Kuvvetleri'ne ait bir radyo kanalının aktardığına göre, Doğu Kudüs'teki Şuafat Mülteci Kampı'nda meydana gelen bu trajik olayın ardından bir soruşturma süreci başlatıldı. Olay, bölgede yaşanan gerilimi daha da artırdı.

BAKAN BEN-GVIR OLAY YERİNDE

Haberlerde yer alan bilgilere göre, Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir, olaya karışan polis memurunun ifadesinin alınacağı soruşturma merkezine iki avukat eşliğinde ziyarette bulundu. Bakan, burada yaptığı açıklamada, İsrail güçlerinin morallerinin bozulmaması gerektiğini vurgulayarak, polis memurunun ödüllendirilmesi gerektiğini ifade etti.

İSRAİL POLİSİNDEN ÖLÜMCÜL MÜDAHALE

Önceki gün yaşanan olayda, İsrail polisi, Şuafat Mülteci Kampı'nda bir Filistinli çocuğu, havai fişek atmaya hazırlandığı iddiasıyla vurarak öldürdü. Filistin yönetiminin Kudüs Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 12 yaşındaki Rami Hamdan el-Halhuli'nin gerçek mermiyle öldürüldüğü bildirildi.

BEN-GVIR'DAN DESTEK MESAJI

Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir, olayla ilgili sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, polis memurunun hareketini desteklediğini belirtti. Bakan, havai fişek atma girişiminde bulunan kişiyi "terörist" olarak nitelendirerek, bu tür eylemlere karşı gösterilen kararlılık ve başarının önemine vurgu yaptı.