Her ay düzenli olarak ihtiyaç sahiplerine yatan evde bakım maaşlarının aramaları Google motorlarında yapılmaya başlandı. Vatandaşların ise evde bakım maaşlarının hangi illerde yattığını merak ediyor.  Peki evde bakım parası ne zaman yatacak, ne kadar oldu? İşte yanıtı...

Evde Bakım Maası Yatan İller Listesi 13Subat2024 2

Vatandaşlar tarafından evde bakım maaşı iller yatan listesi merak edilmeye başlandı. Engelli, hasta ve yaşlı vatandaşların bakım masraflarını karşılamak için verilen evde bakım maaşı yeni yıl ile beraber zamlandı. Peki evde bakım maaşları yattı mı? İşte yanıtı..

Evde Bakım Maası Yatan İller Listesi 13Subat2024 7

2024 EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

Memur maaşlarına gelen zamla birlikte, evde bakım maaşı ücretlerine de yüzde 49,25 oranında zam yapıldı. Buna göre; Evde bakım desteği yapılan zamla beraber 5 bin 98 liradan, 7 bin 608 liraya yükseldi.

Evde Bakım Maası Yatan İller Listesi 13Subat2024 4

EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Evde bakım maaşları genellikle her ayın 15 ila 31'i arasında hesaplara yatırılıyor. Buna göre; Şubat ayı evde bakım maaşı ödemelerinin 15 Şubat itibarıyla hesaplara yatırılması bekleniyor.

Evde Bakım Maası Yatan İller Listesi 13Subat2024 3

ZAMLI MAAŞLAR BU AY YATACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, zamlı evde bakım maaşlarının yatırılacağı tarihi duyurmuştu. Bakan Göktaş'ın açıklamasında, "Şubat ayından itibaren söz konusu aylık ödemelerini artışlı bir şekilde hak sahiplerinin hesaplarına yatıracağız." ifadelerine yer verildi. Buna göre; Zamlı evde bakım maaşları şubat maaşlarıyla birlikte hak sahiplerine ödenecek.

Evde Bakım Maası Yatan İller Listesi 13Subat2024 5

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER LİSTESİ

Evde bakım paraları henüz yatırılmaya başlamadı. Liste açıklandığında haberimiz üzerinden öğrenebilirsiniz.

Evde Bakım Maası Yatan İller Listesi 13Subat2024 6

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER SORGULAMA

Evde bakım maaşı e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından şifre ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulanabiliyor. Evde bakım parası ayrıca SMS ile de öğrenilebiliyor. Bunun için BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak sorgulama yapılabiliyor.

Editör: Yağmur Güzel