Rusya’ya bağlı Moskova Bölgesi’nde yer alan Crocus Belediye Binası'nda meydana gelen silahlı terör saldırısı, en az 137 kişinin ölümüne yol açmıştı. Saldırganlar, olay yerinde yakalandıktan sonra Moskova’daki Basmanny Bölge Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkarıldı.

Moskova Teror Saldirisi Teroristler Mahkeme 25032024 Iha (1)

İLK TUTUKLAMA VE DURUŞMA

Saldırıyı gerçekleştiren Dalerdjon Barotoviç Mirzoyev, ilk tutuklanan sanık oldu. Ardından Saidakram Raçabalizod, Şamsidin Fariduni ve Muhammedsobir Fayzov da mahkeme tarafından 22 Mayıs’ta görülecek olan ilk duruşmaya kadar tutuklandı.

Moskova Teror Saldirisi Teroristler Mahkeme 25032024 Iha (2)

SANIKLAR SUÇLAMALARI KABUL ETTİ

Mahkemede görülen duruşmada, saldırıyı gerçekleştiren sanıkların tamamı suçlamaları kabul etti. Saidakram Raçabalizod'un sorgusu sırasında kulağının kesildiği iddia edilirken, Muhammedsobir Fayzov ise duruşma salonuna sedyeyle getirildi.

Moskova Teror Saldirisi Teroristler Mahkeme 25032024 Iha (3)

TUTUKLAMA KARARI

Mahkeme heyeti, Rusya Soruşturma Komitesi’nin talep ve raporları doğrultusunda tüm sanıkların 22 Mayıs’a kadar tutuklanmasına karar verdi. Mahkeme sırasında, sanıkların ağır yaralandığı ve bazılarının Rusça bilmeyen Tacikistan uyruklu olduğu belirtildi.

Moskova Teror Saldirisi Teroristler Mahkeme 25032024 Iha (4)

SALDIRI SONRASI BİLGİLER

22 Mart gecesi Crocus City Hall konser salonuna düzenlenen terör saldırısında 137 kişi hayatını kaybederken, 150'den fazla kişi yaralandı. Saldırganlar, Ukrayna sınırına yakın bir noktada Rus kolluk güçleri tarafından yakalandı. Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) direktörü Aleksandr Bortnikov, silahlı 4 saldırganın da dahil olduğu toplam 11 kişinin yakalandığını açıklamıştı. Gözaltında bulunan diğer şüphelilerin sorguları ise devam ediyor.

Moskova Teror Saldirisi Teroristler Mahkeme 25032024 Iha (5)

Editör: Mevlüt Peker