14 Şubat Sevgililer Günü yaklaşıyor. Seven ve sevilen herkesin günü olan 14 Şubat Sevgililer Günü, tüm dünyada bazen bir sevgi sözcüğüyle bazen de küçük bir çiçekle kutlanabiliyor.

Sevgililer Günü Hediyesi 14 Şubat 1

Ancak 14 Şubat sevgililer Günü'nde bir farklılık yapmak isteyenler, değişik hediye önerilerini araştırıyor. Sevgililer Günü'nde sevdiği kişiyi mutlu etmek ve şaşırtmak isteyenler için en güzel, değişik, farklı, orijinal Sevgililer Günü hediye fikirleri...

Sevgililer Günü Hediyesi 14 Şubat 9

14 Şubat Sevgililer Günü Tarihi

M.S. 3. yüzyılda Roma İmparatoru Claudius II, ordusunu güçlendirmek ve aktif tutmak için askerlerinin evlenmesine yasak getirmiştir. Bu dönemde pek çok asker, sevdiği kadını yurdunda bırakıp savaşlara katılmak zorunda kalmıştır.

Eşinin yolunu bekleyen kadınlar, evlilik hayaliyle zamanın geçmesini beklerken; orduda kalan erkekler de bu hayalle savaşları bitirip evine dönme isteğiyle günlerini geçirmiştir. Evlilik yasağının olduğu Roma İmparatoru Claudius II döneminde, Aziz Valentine çiftlerin nikahlarını gizli olarak kıymıştır. 

Sevgililer Günü Hediyesi 14 Şubat 3

Aziz Valentine, kilisede görev yapan bir papaz olarak bilinmektedir. Bu törenlerin gizli kalması için epey mücadele etmiştir. Birbirini seven çiftler, gizli bir nikah töreniyle evlenirken yaygınlaşan bu gizemli evlilik, Roma İmparatoru Claudius II tarafından duyulmuştur. Kendi kurallarının dışında gelişen bu duruma çok öfkelenen Roma İmparatoru Claudius II, M.S 270 yılında 14 Şubat’a denk gelen günde ihanetin bedeli olarak Aziz Valentine’yi idam ettirmiştir. Rivayetlere göre, M.S 270 yılından sonra Aziz Valentine’yi anmak ve ruhunu hatırlamak için her sene 14 Şubat geldiğinde sevgililer, bu günü Aziz Valentine için kutlamaktadır.

Sevgililer Günü Hediyesi 14 Şubat 2

14 Şubat Sevgililer Günü Hediye Fikirleri

14 Şubat Sevgililer Günü, tüm dünyada ve ülkemizde birbirini seven herkes tarafından kutlanmaktadır. Sevgililer Günü, bir bakıma birbirine aşkla bağlı olan herkesin birlikte zaman geçirmesine ve hediyeleşmesine vesile olmaktadır. Sevdiği kadın veya erkek için farklı hediye arayışında olanlar için, en güzel, değişik, etkileyici 14 Şubat Sevgililer Günü hediye önerileri..

Sevgililer Günü Hediyesi 14 Şubat 4

  • 14 Şubat Sevgililer Günü'nün olmazsa olmazlarından: Bir buket çiçek. Sevdiğinizin beğenilerinden oluşan bir buket hazırlayabilir ya da hazırlatabilirsiniz. Hatta buket her zaman çiçekten oluşmak zorunda değildir. Son zamanlarda çikolatalı keklerden ve çikolata soslu çileklerden de lezzetli buketler herkesin beğenisini toplamaktadır.
  • Fotoğraflarınızı, hediye etmek istediğiniz eşyalara bastırabilirsiniz. Örneğin; Bardak, takvim, puzzle, yastık gibi..

Sevgililer Günü Hediyesi 14 Şubat 8

  • 14 Şubat Sevgililer Günü'nde altın, pırlanta, gümüş gibi madenlerden yapılmış takıları da tercih edebilirsiniz. Erkekler için ince zincirler ve bileklikler, kadınlar için küpe, bileklik ve kolyeler oldukça şık bir hediye olacaktır.
  • Sevgililer Günü'nde teknolojik aletler de son dönemlerin popüler hediyelerinden biri haline gelmiştir. Sevgililer Günü'nde eşinize bir airfryer, akıllı saat ya da robot süpürge gibi yeni teknoloji ürünlerini hediye olarak seçebilirsiniz. 

Sevgililer Günü Hediyesi 14 Şubat 6

  • Kişiye özel ürünler, Sevgililer Günü'nde her zaman oldukça beğenilmektedir. İsim ve fotoğraf baskılı ürünler, sevdiğinizle olan fotoğraflarınızın yer aldığı ürünler 14 Şubat Sevgililer Günü için oldukça özel ve düşük maliyetli hediyelerden olacaktır. 
  • 14 Şubat Sevgililer Günü'nde ve tabi ki diğer günlerde de tercih edebileceğiniz, sevdiğiniz kişinin beğenisine uygun tekstil giyim bir hediye önerisi olabilir. Ancak değişim kartı almanız, oldukça ince bir düşünce olacaktır.
  • Sevgililer Günü hediyesi alacağınız kişi eğer bir hanımefendiyse, makyaj malzemelerine ve kişisel bakım ürünlerine asla hayır demeyecek ve oldukça etkilenecektir.

Sevgililer Günü Hediyesi 14 Şubat 7

  • Erkeklere özel Sevgililer Günü hediyeleri arasında en başta gelenlerden biri de saatler.. Sevdiğiniz erkeğin beğenisine ve tarzına uygun seçeceğiniz bir saat, şık bir tercih olacaktır. 
  • Romantik Sevgililer Günü hediyesi için bir kutu hazırlayabilirsiniz. Desenli veya düz renklerde seçtiğiniz bir kutu içerisine, minik tatlı oyuncaklar, kişiye özel bardak, çikolata, kahve gibi ürünlerle oldukça romantik ve değişik bir hediye hazırlayabilirsiniz. Kutunun içerisine neler ekleyeceğiniz tamamen hayal gücünüze kalmış.

Sevgililer Günü 5

  • 14 Şubat Sevgililer Günü için değişik hediye önerileri arasında dövmeler bulunuyor. Sevdiğinizin ismini, baş harfini ya da suretini dövme olarak yaptırmak, son dönemlerde görülen değişik hediyelerden biri olmaktadır. Tabi ki pişman olma olasılığını göz önünde bulundurmanız gerekmektedir.
  • 14 Şubat Sevgililer Günü'nde, sevdiğinizle birlikte konuşarak ihtiyaçlarınızı karşılamanız da seçenekler arasında yer almaktadır. Birçok kişi için mantıklı bir fikir olan ihtiyaçlar hediyeleşmesi, hem herkesi mutlu etmekte hem de gereksiz masrafları önlemektedir. İhtiyaçlar hediyeleşmesini de tercih edebilirsiniz.

Sevgililer Günü 4

  • Sevgililer Günü için hediyeler, sevdiğinizin beğenilerine, tarzına ve ilgisine yönelik olması hem gereksiz masraftan sizi kurtarır hem de sevdiğiniz kişinin o hediyeyi beğenmesini sağlar.

Sevgililer Günü Hediyesi 14 Şubat 5

  • "BİRİNİN ÇABASI, SİZE OLAN SEVGİSİNİN BİR YANSIMASIDIR" mantığı ile düşünülürse, her hediye çok özel ve güzeldir. 14 Şubat Sevgililer Günü için seçilen küçük ya da büyük her hediyeye eklenen güzel sözcüklerin yer aldığı notlar, hediyelerin daha etkileyici olmasını sağlayabilir.
     
Editör: Nurseli Fırat