Büyükçekmece'de  3 soyguncu, başlarında şapka ellerinde çuvallarla hedeflerindeki kuyumcuya geldi. Biri tezgahın üzerinden atladığı gibi vitrini söktü, diğerleri de çuvalı tutup yardım etti.

1.5 DAKİKA DA DÜKKANI BOŞALTTILAR

3 şüpheli içeri girdikten 1,5 dakika sonra ne varsa silip süpürüp jet hızında da kaçtı. Dükkanına gelen kuyumcu gördüğü manzara karşısında şoku yaşadı. Güvenlik kamerası görüntüleri izlediğinde ise hayreti ve öfkesi bir kat daha arttı.

kuyumcu-soygunu-2

13 MİLYONLUK KAYIP!

“Bilekliklerimin tamamı çalındı, küpelerim tamamı çalındı. Yüzüklerim tamamı çalındı. Şaşkınım, üzüntülüyüm tabii ki.” diye kuyumcunun 13 milyonluk kayıp yaşadığı ortaya çıktı.

kuyumcu-soygunu-4jpg

İÇERİ GİRMELERİ 30 SANİYE SÜRMEDİ

Hırsızlar öyle profesyoneldi ki ellerindeki uzaktan kumandayla şifreli kepengi açmayı başardılar. Üstelik kopyalanamaz denen kumandaları, uzaktan kopyalamışlardı. Kapıya tekme atarak kapının kilidini de kırdılar. İçeri girmeleri sadece 30 saniye sürmüş, 60 saniyede de tezgahı boşaltıp kaçmışlardı.

kuyumcu-soygunu-1

KUMANDAYI NASIL KOPYALADILAR?

Kumanda muhtemelen kuyumcu farketmeden kopyalanmıştı. Yan yana tutularak iki kumanda eşleştirilmişti. Aynı şekilde aynı anda basılarak da kumandanın kopyalanabildiği öğrenildi. Uzmanlar kumandanın ulu orta bir yerde bırakılmamasını, gizli bir yerde tutulmasını tavsiye etti.  Polis şimdi o soyguncuların peşinde. Dükkanı boşaltılan kuyumcu ise şüphelilerin bulunmasını, sorgulanmasını ve altınlarının geri verilmesini istiyor. 
 

Editör: Şeyda Karaca