Okullar ne zaman açılacak, on beş tatil uzatıldı mı? Yarıyıl tatili ne zaman bitiyor? Öğrenciler ve veliler tarafından merak ediliyor. 20 milyon 481 bin öğrenci ve görevli 1 milyon 178 bin öğretmen, yaz tatilinin ardından 2023-2024 eğitim öğretim yılında 11 Eylül 2023'te ders başı yapmıştı.

okullar-ne-zaman-kapanacak

Eğitim öğretim yılının ilk ara tatilini 13 Kasım-17 Kasım 2023'te yapan öğrenciler, 16 günlük sömestr tatiline başladı. Peki, okullar ne zaman açılacak? Sömestr tatili ne zaman bitecek?

15 Tatil 1 Ay Mı Olacak? 15 Tatil Uzatıldı Mı?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından belirlenen eğitim takvimi doğrultusunda, 22 Ocak'ta başlayıp 5 Şubat'ta sona erecek olan 15 günlük tatil süreci, son zamanlarda bazı spekülasyonlara konu oldu.

ogrenciler_okul_4

Grip vakalarındaki artış ve JN1 varyantı ile ilgili endişeler nedeniyle, bu tatilin uzatılacağı yönünde iddialar ortaya atıldı. Ancak, MEB yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, bu iddiaların asılsız olduğu ve eğitim takviminde herhangi bir değişikliğin söz konusu olmadığı belirtildi.

okul

MEB tarafından yapılan resmi bir açıklama ile aydınlatıldı. Buna göre, 15 tatil süresinin normal takvimle devam edeceği ve 5 Şubat'ta öğrencilerin ikinci döneme başlayacağı doğrulandı.

okullar-ne-zaman-açılıyor-anasınıfı-anaokulu

İKİNCİ DÖNEM NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Onbeş tatil ne zaman bitecek? Okullarda yarıyıl tatili için son zil geçen hafta çaldı. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci, 19 Ocak Cuma günü karnelerini alarak, yarıyıl tatiline girdi.

ogrenci-ortaokul-18122023-1

Yeni eğitim öğretim yılı yarıyıl tatili, 22 Ocak Pazartesi günü başlayacak, 2 Şubat Cuma günü tamamlanacak. İkinci dönem, 5 Şubat Pazartesi günü başlayacak.
 

Editör: Nurseli Fırat