Faizsiz evlilik kredisi başvuruları alınmaya başladı! Evlilik kredisine başvurmak isteyen adaylar için E-Devlet ekranı, 15 Şubat itibariyle resmen açıldı. Yeni evlenecek gençlerin başvurabileceği faizsiz, 48 Ay Vadeli, 2 Yıl Geri Ödemesiz Evlilik Kredisi Aile ve Gençlik Fonu tarafından karşılanacak.

150 Bin Tl Faizsiz Evlilik Kredisi Başvuruları Ne Zaman Baslıyor 13Şubat2024 1

İlk etapta sadece 5 ili kapsayacak olan 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi, ilerleyen dönemlerde tüm illerde geçerli olacak. Peki evlilik kredisi başvuru şartları neler? Evlilik kredisi diğer iller için ne zaman açılacak? Evlilik kredisi başvurusu nasıl yapılır? merak ediliyor. 

evlilik_7

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ‘Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi’ hayata geçirildi. Aile ve Gençlik Fonu için başvurusu onaylanan kişilere toplam 48 ay vadeli 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sunulacak. Destek projesi ile evlenecek çiftlere ekonomik, psikolojik ve sosyal destekler sunarak evliliklerinin daha sağlam bir temele oturmasına yardımcı olunması hedefleniyor. Peki, faizsiz evlilik kredisi başvurusu nasıl yapılır, şartları neler? Faizsiz evlilik kredisinde yaş sınırı var mı, kaç? İşte detaylar..

evlilik_1

EVLİLİK KREDİSİ ŞARTLARI NELER?

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • Depremden etkilenen 11 il (Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa) dışında taşınmaz sahibi ya da hissedarı olmamak
  • Çiftlerin son 6 aylık gelir toplamı ortalaması ve son aya ait gelirleri toplamı 2 asgari ücretten fazla olmamak
  • Başvuru tarihi itibarıyla resmi nikâh tarihine en az 2 ay en fazla 6 ay kalmış olmak

evlilik_4

  • Bakanlığın evlilik öncesi ve sonrasında sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmek
  • Affa uğramış olsa bile; devletin güvenliğine, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar ile cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlardan; uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, bunların kullanılmasını kolaylaştırma, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak suçlarından hakkında kesinleşmiş bir mahkûmiyet kararı bulunmamak.

evlilik_8

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİNDE YAŞ SINIRI VAR MI?

Faizsiz evlilik kredisinden 18 ile 29 yaş aralığında olan kişilerin yararlanabileceği belirtildi. Fondan yararlanmak isteyen vatandaşların, 30 yaşından gün almamış olması gerekiyor.

torba_yasa_evlilikkredisi

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Faizsiz evlilik kredisinden yararlanmak isteyen yeni evlenecek gençlere yönelik, Aile ve Gençlik Fonu için başvurular 15 Şubat Perşembe 2024 itibarıyla başladı. Başvurular, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın internet sitesi aile.gov.tr adresinden veya e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

Editör: Nurseli Fırat