17 Şubat Dünya Kediler Günü, ülkemizde ve dünyanın birçok bölgesinde kutlanıyor. Dünya Kediler Günü olduğunu duyan vatandaşlar ise, Kediler Günü nedir, nasıl ortaya çıktı? gibi sorulara yanıt arıyor. Peki Dünya Kediler Günü nedir, nerede ve nasıl ortaya çıktı? Kediler Günü'nde ne yapılır? İşte detaylar...

Dünya Kediler Günü 1

DÜNYA KEDİLER GÜNÜ NEDİR?

Dünya Kediler Günü, kedileri korumak ve onları yaşatmak amacıyla oluşturulmuş bir gündür. 17 Şubat Dünya Kediler günü, kedilere dair sosyal projelerin ve çeşitli kedi etkinliklerinin yapıldığı bir gün olarak kabul edilmektedir. Çoğunlukla Uluslararası Kedi Günü ile karıştırılmaktadır. Ancak Uluslararası Kedi Günü her yıl 8 Ağustos'ta kutlanmaktadır. Öte yandan Kediler Günü Amerika Birleşik Devletleri’nde 29 Ekim, Rusya’da ise 1 Mart tarihlerinde kutlanmaktadır. Avrupa'daki birçok ülke 17 Şubat'ı Kediler Günü olarak kabul etmektedir. 

Dünya Kediler Günü 3

KEDİ GÜNÜ NASIL VE NEREDE ORTAYA ÇIKMIŞTIR?

17 Şubat Dünya Kediler Günü, ilk kez 2002 yılında İtalya'da ortaya çıkmıştır. Dünya Kedi Günü, Uluslararası Hayvan Refahı Fonu tarafından oluşturulmuştur. 1990 yılında İtalyan gazeteci Claudia Angeletti, Tuttogatto dergisinde okurlarına bu konuda bir anket yaptı. Kazanan Oriella Del Col isimli kişinin 17 Şubat teklifi oldu ve bu tarih "Dünya Kediler Günü" olarak benimsendi.

Dünya Kediler Günü 9

DÜNYA KEDİ GÜNÜ'NDE NELER YAPILIR?

Bu özel günde insanlar birbirlerine "kedi" temalı hediyeler alarak sosyal etkileşimi artırırken, kediler için farkındalık ve sosyal sorumluluk kampanyaları düzenliyor.

Dünya Kediler Günü 8

SOSYAL MEDYADA "KEDİLER GÜNÜ"

Dünya Kediler Günü, Türkiye'de X başta olmak üzere Instagram ve Facebook gibi sosyal medya platformlarında çeşitli paylaşımlarla kutlanıyor. Bir kedi dostu olanlar ya da kedileri çok seven kişiler, kedi fotoğraflarını sosyal medya üzerinden paylaşıyor.

Dünya Kediler Günü 6

Pek çok şahsi X kullanıcısının yanı sıra, belediyeler ve kurumsal hesaplardan da Dünya Kediler Günü'ne özel paylaşımlar yapılıyor.

Editör: Nurseli Fırat