Manisa Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından 6136 sayılı kanun maddesinde yer alan Silah Ticareti suçunun önlenmesine yönelik önemli istihbari çalışma gerçekleştirdi.

ADANA’DAN MANİSA’YA GÖNDERİLİYORDU

Adana’dan Manisa’ya doğru yüklü miktarda ateşli silah gönderileceği istihbaratını elde eden Manisa polisi, teknik ve fiziki takip yapılan tırı Manisa sınırlarına girdikten sonra Turgutlu ilçesinde durdurdu. Cumhuriyet Savcısı talimatıyla mahkeme kararına istinaden yapılan aramada tır dorsesinde içi silah dolu 3 adet büyük koli ele geçirildi. Kolileri açan ekipler, üzerinde Made İn Avusturya GLOCK 7.65 cal ibaresi bulunan 100 adet ruhsatsız tabanca ele geçirdi.

2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Şüpheli kişilerin tespitine yönelik Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışmalarda, İzmir’de suç unsuru taşıyan kargo paketlerini teslim alan 23 yaşındaki A.P. ile 18 yaşındaki S.C.S. yakalanarak gözaltına alındı. Emniyette sorguları tamamlandıktan sonra bugün adli makamlara sevk edilen 2 zanlı da tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Editör: Mevlüt Peker