Araç piyasasında alınan önlemler piyasadaki dengeleri değiştirdi. Yapılan düzenlemelerle birlikte otomobil piyasası biraz düşüş yaşamaya başladı. Krizi fırsata çevirmeye çalışanlar bazı kişilerin yükselttiği bu piyasa, sıfır araçların Türkiye'ye gelmesiyle birlikte gözlemlenebilir bir düşüş yaşadı. EkranHaber'e konuşan Otomonil Satış Uzmanı Mustafa Akan, otomobil piyasasında bundan sonra Türkiye'yi neler bekliyor anlattı.

arac-satis

OTOMOBİL FİYATLARI NEDEN DÜŞTÜ?

Araç fiyatlarının düşmesine yönelik konuşan Akan "Sıfır otomobili almaya giden kişi sıfır otomobil alamıyordu, ikinci ele yöneliyordu. Hemen almak istediği için ikinci el alıyordu. Şu an bu durumda ortadan kalktığı için aslında bizim sakin geçirdiğimiz bir dönemdir."

ARAÇ FİYATLARI DÜŞMEYE DEVAM EDECEK Mİ?

Yaşanan bu düşünün geçici mi yoksa kalıcı mı olacağını cevaplayan Akan "Birçok bayi liste fiyatı üzerinden de ciddi anlamda kampanyalar yapmaya başladı. Takas seçeneği sürüyor, indirim yapıyor veya işte yüzdelik bir kısımda liste fiyat üzerinden indirim yapıyor. Bu sayede fiyatların düşmeye devam etmesini bekliyoruz" dedi.

aracv

YILBAŞINDA FİYATLAR YÜKSELECEK Mİ?

Otomobil fiyatlarındaki bu düşüşün yeni yılda tekrar aratacağından endişe edenler için de açıklama yapan Akan "Çok yükseleceğini düşünmüyorum tecrübelerime dayanarak herkesin kampanya yaptığı bir ortamda yükselme beklemiyoruz sadece fırsatçılara göz açtırmamak gerekir" dedi. 

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu