2 Haziran toplu taşıma ücretsiz mi, otobüsler bedava mı? gibi soruların yanıtları araştırılıyor. LGS sınavı, 2 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek. İstanbul'da sınava katılacak adaylar, toplu taşıma için ücret konusunu araştırıyor. İstanbul'da gün içinde  yoğun olarak kullanılan toplu taşıma araçları, LGS günü toplu taşımayı kullanacak öğrenci, öğretmen ve velilere ücretsiz olacak mı? Konuyla ilgili İETT'den bir açıklama geldi. İşte detaylar..

Toplu Taşıma 1

2 HAZİRAN TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacak olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına ulaşım sağlayacak öğrenci ve velileri, toplu taşımanın ücretsiz olup olmayacağını merak ediyordu. Beklenen açıklama, İETT'den geldi. İETT'den 2 Haziran Pazar LGS sınav günü için yapılan duyuru şu şekilde:

İ E T T

"2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacak LGS'ye katılım sağlayacak öğrenciler ve görevliler sınav günü belgeleriyle İETT araçlarından ücretsiz yararlanabilecektir." Bununla birlikte açıklamada sınav günü İETT ek seferler düzenleyecek. Ek sefer bilgisi ve programı detaylı bir şekilde İETT resmi sayfasında da yer aldı.

2 HAZİRAN LGS SINAVI İÇİN İETT EK SEFER PROGRAMI

DİYARBAKIR'DA LGS SINAVI İÇİN ULAŞIM ÜCRETSİZ

2 Haziran Pazar günü LGS sınavına girecek öğrenciler Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ücretsiz ulaşım kararını duyurdu. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 2 Haziran’da yapılacak LGS sınavına girecek öğrenciler için toplu taşıma hizmetini ücretsiz sağlayacak. Sınava girecek öğrenciler ve velileri, 07.00 ile 17.00 saatleri arasında, sınav giriş belgelerini göstermeleri halinde, belediyeye ait toplu taşıma araçlarına ücretsiz binecek.

Editör: Nurseli Fırat