Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, Türkiye genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor.

istanbul hava durumu vapur seferleri 3

HAFTA SONU HAVA NASIL OLACAK?

Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Orta Karadeniz (Ordu dışında), Güneydoğu Anadolu'nun batısı, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kayseri, Eskişehir, Bolu, Sinop, Düzce, Kastamonu ve Diyarbakır çevreleri ile Ankara'nın batı kesimlerinde sağanak yağış ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

hava durumu - görsel 1

HANGİ BÖLGELERDE TOZ TAŞINIMI OLACAK?

Marmara ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde toz taşınımı beklenirken, iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis, doğu kesimlerde ise buzlanma ve don olayı görülebileceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Toz Taşınımı

BUGÜN HAVA NASIL?

Hava sıcaklıklarının genellikle değişmeyeceği ancak kuzey, iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle güney, Marmara ile güneydoğu kesimlerde kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Kıyı Ege'de ise güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (50-70 km/saat) rüzgarlar bekleniyor.

Fırtına

Ege Bölgesi genelinde sağanak yağışlar yaşanırken, sıcaklık İzmir'de 18, Denizli'de 19, Muğla'da 13, Afyonkarahisar'da 14 derece olarak ölçüldü. Akdeniz Bölgesi'nde bulutlu ve yer yer yağışlı bir hava hakimken, sıcaklık Antalya'da 20, Adana'da 22, Kahramanmaraş'ta 14, Hatay'da 17 derece olarak ölçüldü.

Bir Ilimizde Sicakliklar 32 Dereceyi Gordu Araclar Buz Tuttu Motorlari Calismadi 27Subat2024 1

İç Anadolu Bölgesi'nde de bulutlu ve yerel yağışlar görülmekte olup, sıcaklıklar 15 ile 20 derece arasında değişmekte. Doğu kentlerinde ise yer yer 15 derecenin altına düşen sıcaklıklar görülecek.

Meteorolojiden Sari Kodlu Uyari Kar Saganak Ve Su Baskini Riskine Dikkat 26 S U B A T2024 4

Karadeniz Bölgesi'nin batı kesimlerinde yağışlar yaşanırken, bölgenin diğer bölgeleri parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Sıcaklık bölgede en yüksek 16-17 derecelerde ölçülmektedir.

Yagıslar Azalacak Sıcaklıklar Artacak Meteoroloji Yeni Raporunu Yayınladı 19Subat2024 4

Doğu Anadolu Bölgesi'nde sisli ve puslu bir hava hakim. Günün en yüksek sıcaklıkları Kars'ta 9, Malatya'da 15, Elazığ'da 12, Hakkari'de 8 derece olarak ölçüldü. Gece saatlerinde ise sıcaklıklar 0 derecenin altına düşecek.

sis-pus-aa

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde de bulutlu ve yer yer yağışlı bir hava görülmektedir. Bölgede sıcaklık en yüksek 13-14 derecelerde ölçülmüştür. Pazar günü ise yağışların bölge geneline yayılması beklenmektedir.

Meteorolojiden Sari Kodlu Uyari Kar Saganak Ve Su Baskini Riskine Dikkat 26 S U B A T2024 1

Son olarak, İstanbul'da birkaç gündür etkili olan ılık ve sisli hava, hafta sonu yerini sağanak yağışa bırakacak.