Öğretmen atamaları taban puanları, kontenjan ve branş dağılımı, MEB tarafından paylaşılan takvimle belli oldu. Sınıf öğretmenliği, rehberlik öğretmenliği ve din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği ve diğer branşlarda kontenjan sayısı araştırılıyor. MEB öğretmen atama başvuru kılavuzunda öğretmen ataması kontenjan ve kadro sayıları yer aldı. Atama takviminin netleşmesiyle beraber başvurular belirlenen tarihlerde alınacak. Peki MEB Öğretmen atamaları ne zaman, başvurular nasıl ve nereden yapılacak? İşte Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen atama kontenjanları ve branş dağılımı tablosu görüntüleme ekranı..

Recep Tayyip Erdogan A

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı

MEB Öğretmen atama takvimi ve kontenjan sayıları ile ilgili, 6 Mayıs Pazartesi günü yapılan Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama gelmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğretmen atamaları için "Atamaya esas branş dağılımlarını, başvuru takvimini ve süreci paylaşacaktır. Fazla zaman kaybına tahammülümüz yok. Kısa zamanda inşallah atamayı bilhassa bakanımız açıklayacaktır." ifadelerini kullanmıştı.

Yusuf Tekin Aa

20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıklamada bulundu. Bakan Tekin açıklamasında 20 bin öğretmen atanacağını paylaştı. 

Bakan Tekin'in açıklamaları şu şekilde:

"Pandemiyle başladığımız dönemde ekonomik daraldı. 6 Şubat depremleri de ekonomide daraldığımız bir dönemdi. Üstüne 2 seçim yaşadık. 20 bin öğretmen ataması konusunda anlaştık. Hayırlı olsun. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile çalışma yürütüyoruz. 5 branşta atama yapılacak.  Sınıf öğretmenliği için 3 bin 33 arkadaşımız, rehberlik 1 bin 597 böyle devam ediyor. Aldığımız tedbirler çerçevesinde hakkının gelmediği bir süreç yaşanacak.

Bunlar tamamen sadece atama yoluyla atama değil, yüzde 50 yüzde 50 yani KPSS skorunun yüzde 50'si mülakatın yüzde 50'si olarak yapılacak. Ekonomik parametreler açısından sıkıntılı bir dönemdeyken bize bu konuda destek olan kurumlarımıza ve Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyorum. Eğitim camiamıza hayırlı olsun."

ÖĞRETMEN ATAMASI BRANŞ VE KONTENJANLAR

Öğretmenlik için atamaya esas teşkil eden 87 alandan en fazla kontenjan ayrılan beş branş:

  • Sınıf öğretmenliği 3263
  • Özel eğitim 2499
  • Rehberlik 1597
  • Dn Kltürü ve Ahak Blgisi 1594
  • İngilizce 968

ÖĞRETMEN ATAMASI KONTENJAN VE TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Gozler Mebte Ogretmen Atamalari Ne Zaman Kontenjanlari Belli Oldu Mu 4Mart2024 2

ÖĞRETMEN ATAMALARI NE ZAMAN?

2024 öğretmen atamasında branş bazında kontenjan dağılımları belirlenerek 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin süreç açıklandı. Buna göre sözleşmeli öğretmenlik için ön başvurular ve sözlü sınav merkezi tercihleri 20- 31 Mayıs tarihleri arasında alınacak.  Adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri, 10 Haziran'da ilan edilecek, adayların gireceği sözlü sınavlar ise 1 Temmuz tarihinden itibaren başlayacak.

ATAMA TAKVİMİ İÇİN TIKLAYINIZ
 

Editör: Nurseli Fırat