Yazar Eylem Tok'un oğlu ile ilgili trajik hikayesi gündemdeyken, dikkat çekici bir olay daha yaşandı. Türkiye'de 20 yıl önce işlenen bir cinayetin zanlısı olan ve yıllardır yurt dışında saklanan Serhat Aslan, davanın zamanaşımına uğramasını fırsat bilerek Türkiye'ye geri döndü. İşte, şaşkınlık yaratan bu olayın detayları...

Timur Cihantimur Eylem Tok 17032024 1

Timur Cihantimur Eylem Tok 17032024

CİNAYET SONRASI KAÇIŞ

2004 yılında İstanbul Yeşilköy'de 19 yaşındaki Burak Şengöçen'in bıçaklanarak hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan bir cinayet işlendi. Cinayetin faili olarak kız arkadaşının eski sevgilisi olan Serhat Aslan, olayın ardından ülkeyi terk ederek, yurt dışına kaçtı.

Serhat Aslan Burak Sengocen 17032024 2

KIRMIZI BÜLTENLE ARANDI

Aslan, yıllar boyunca Interpol tarafından kırmızı bültenle arandı. Bir süre önce Londra'da görüntülense de yakalanamadı. Ancak, cinayet davasında zaman aşımı süresi dolunca, Serhat Aslan apar topar Türkiye'ye döndü.

Serhat Aslan Burak Sengocen 17032024 4

HIZLI EVLENME SÜRECİ

Geri döndükten sonra dikkat çeken bir başka detay ise Aslan'ın hızlı bir şekilde evlenmiş olmasıydı. Bozcaada'da gerçekleştirilen düğüne onlarca davetli katıldı. Burak Şengöçen'in babası Murat Şengöçen'in düğünle ilgili ilk tepkisi ise oldukça dikkat çekiciydi: "Hiç şaşırmadım. Sorumluların hiçbirisine hakkımı helal etmiyorum."

Serhat Aslan Burak Sengocen 17032024 3

BABA ŞENGÖÇEN'DEN SERT TEPKİ

Baba Şengöçen, oğlunun öldürülmesinin ardından Serhat Aslan'ın bir gün bile tutuklanmadığını belirterek, "Şimdi de düğün yapıp hayatına devam ediyor. Soruyorum, bunu hangi vicdan kabul eder?" şeklinde sert bir tepki gösterdi.

Editör: Mevlüt Peker