Hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısı çiftlerin arasına girdi. Boşanma oranları da artmaya başladı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2022 yılının evlenme ve boşanma istatistiklerini açıkladı ve evliliğinin daha birinci yılında ayrılanların sayısı bir hayli dikkat çekti.

TÜİK istatistiklerine göre, boşanan çiftlerin sayısı 180 bin 954'e yükseldi. Boşanmaların yüzde 32.7’si ilk 5 yılda gerçekleşen evlilikler oluştururken gerekçeleri ise 'geçimsizlik' oldu.

bosanma ayrilik kadin erkek yuzuk mahkeme dava (2)

1 YILI DOLDURMADAN DAVA AÇTILAR

İstatistiklerde dikkat çeken detay ise henüz birinci yılını doldurmamış evliliklerde oldu. Kiminin yarım asrı devirdiği evlilliklerde kimileri ise henüz 1'inci yılını doldurmadan mahkemenin yolunu tuttu. Buna göre 2022'de 4 bin 708 çift, daha 1 yıl bile dolmadan boşanma kararı aldı.

'GENÇLER ARTIK DAHA ÇOK RAHAT'

Vatandaşlar ise ilk 1 yıl içindeki evliliklerle ilgili gençlerin bu konularda artık daha rahat olduğunu ve herkesin bildiği şekilde hareket ettiğini belirterek bunun sonucu olarak boşanmaların arttığını savundu.

bosanma ayrilik kadin erkek yuzuk mahkeme dava (3)

UZUN EVLİLİĞİN SIRRI: SEVGİ VE SAYGI

Evliliğinde 51'inci yılı geride bırakan bir vatandaş ise uzun evliliğin sırrını sevgi ve saygı olarak açıkladı.

ANNELERE İŞ DÜŞÜYOR

Bir vatandaş ise bu konuda annelere de iş düştüğünün altını çizerek "Erkek çocuklarımızı çok el bebek gül bebek yetiştirirsek kız çocuklarını sıkıntıya düşürürüz" uyarısında bulundu.

Editör: Site Yönetim