ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararını bekleyen yatırımcılar, aralık ayı verilerini bekliyor. Dolar, altın, borsa ve kripto para yatırımlarını direkt olarak etkileyen FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

aralık-ayı-fed-faiz-kararı

2023 FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

FED, ABD Merkez Bankası, ekonomi ve finans dünyasında büyük bir öneme sahip olan dünyanın en etkili merkez bankalarından biridir. ABD ekonomisinin yönünü belirleyen FED, dünya genelinde yatırımcılar ve analistler tarafından yakından takip edilmektedir. Yatırımcılar, ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararı öncesinde aralık ayı verilerinin ne yönde olacağını merak ediyor. Dolar, altın, borsa ve kripto para yatırımlarını derinden etkileyen FED Para Politikası Kurulu faiz kararıyla birlikte, yatırımcılar yönlerini belirleyecek.

fed-aralık

FED FAİZ KARARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Birçok ekonomik veri ve analiz göz önüne alınarak verilen faiz kararı, düzenli olarak gerçekleştirildiği FED toplantılarında açıklanmaktadır. Bu toplantılar genellikle her ayın sonunda veya iki ayda bir düzenlenmektedir. 2023 yılının son Fed toplantısı 12-13 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek. Faiz kararının ise 13 Aralık’ta saat 22.00’de açıklanması bekleniyor..

FED-faiz-kararı

KASIM AYI FED FAİZ KARARI

Kasım ayı FED açıklamasında, faiz oranının sabit tutulması kararının oy birliğiyle alındığı ifade edilmişti. FOMC'nin maksimum istihdam ve uzun vadede yüzde 2 enflasyon hedeflediği kaydedilen açıklamada, bu hedeflerin desteklenmesi amacıyla federal fon oranının yüzde 5,25-5,50 aralığında tutulmasına karar verildiği aktarıldı.

Editör: Nurseli Fırat