Gözleri görmediği için “Kör Kahin” olarak da anılan dünyanın en ünlü medyumu Baba Vanga'nın kehanetlerinin büyük bölümünün gerçekleşmesi, ortaya koyduğu korkunç kehanetlere gözleri çevirmeye devam ediyor. Efsane medyum Baba Vanga'nın geleceğe dair kehanetlerinden bir bir gerçekleşenler hafızalardaki yerini korurken, bir başka ama en korkunç olanı, ABD’nin dünyayı cehenneme çevirme planlarının hayata geçirileceği korkusunun yaşandığı şu günlerde tekrar gündeme geldi. Neyse ki Baba Vanga’nın bu kehanetinin gerçekleşmesine, daha doğru ifadeyle tahmin ettiği tarihe henüz 43 yıl var. Baba Vanga’nın kehanetinden önce, bilim insanlarının kapsamlı ve derin analizleriyle ortaya koyduğu, ABD’nin “Endişe-Panik-Hesaplaşma-Kaos” sıralamasıyla gerçekleşmesi beklenen çöküşünün tarihinin daha erken olması durumunda büyük kehanet gerçekleşmemiş olacak.

Bulgar kökenli kahin Baba Vanga kehanetinde dünyanın en önemli başkentlerinden birinin saldırıya uğrayacağı ve kuşatılacağı iddiasında bulunuyor ve bu kehanetin gerçekleşmesi için ABD’nin, dünyanın sonunu getirecek silahı geliştirmesi gerekiyor. Baba Vanga 1996 senesinde yaşamını yitirmiş olmasına rağmen kehanetleri, her bir işaret gerçekleştikçe haberlere konu olmaya, farklı mecralarda gündeme gelmeye devam edecek gibi görünüyor. Bilim insanlarının ABD’nin çöküşü ile ilgili tezlerinin, efsanevi kahin kadının ABD ile ilgili kehanetinden önce gerçekleşmesi umuluyor.

BABA VANGA'NIN KEHANETLERİ: GELECEĞİ GÖREN KÖR KAHİN

Sadece Simpsonlar değil, tam adı Vangeliya Pandeva Gushterova olan Bulgar mistik Baba Vanga'nın kehanetleriyle 2023'ün yaklaşmasının bize bir kez daha gösterdiği gibi, geleceği tahmin etme konusunda esrarengiz bir beceriye sahipler. Bu yıl için yaptığı tahminlerden biri neredeyse on birinci saatte gerçekleşirken, Baba Vanga'nın öngörüleri halkın hayal gücünü harekete geçirmeye devam ediyor.

VANGA'NIN ÖNGÖRÜLERİNİN ESRARENGİZ DOĞRULUĞU

Bazıları Baba Vanga'nın tahminlerini tesadüf olarak görse de, "%85 doğruluk oranına" sahip olduklarının iddia edildiğini belirtmek gerekir. Baba Vanga'nın Donald Trump ve Barack Obama'nın başkanlık dönemlerini doğru tahmin etmesinin yanı sıra 11 Eylül gibi Amerika'nın en önemli olaylarından bazılarını doğru tespit etmesini de içeren sicilini hatırlatmakta fayda var.

KENDİ ÖLÜMÜNÜ ÖNCEDEN GÖREN KAHİN

Kör kahin Baba Vanga, altı yıl öncesinden kendi ölümünü öngörmüş, sadece olayı değil tam tarihi de ürkütücü bir şekilde tahmin etmiştir. 84 yaşındaki Baba Vanga, 11 Ağustos 1996'da zamanının geleceğini iddia etti ve rahatsız edici bir hassasiyetle hedefi tutturdu. Yine de vefatından önce son bir durugörü eylemi gerçekleştirerek 5079 yılına kadar uzanan kehanetlerini belgeledi.

ARALIK AYINDA NEREDEYSE GERÇEKLEŞEN BİR ÖNGÖRÜ

Baba Vanga, 2023 yılında Dünya'nın yıkıcı sonuçları olan "büyük bir güneş fırtınası" tarafından vurulacağı kehanetinde bulunmuştu. Ve gerçekten de bu tahmin 1 Aralık'ta gerçekleşti.

Öngörülen güneş tsunamisi dünyayı alevler içinde bırakmamış ya da Dünya'nın manyetik alanını parçaladıktan sonra toplumu Karanlık Çağ'a geri göndermemiş olsa da, teknik olarak böyle bir olasılık mevcuttu.

Güneş patlamaları, Dünya'nın Güneş'e bakan tarafında meydana gelirse, elektrik şebekelerine zarar verebilir, iletişim hizmetlerini kesintiye uğratabilir ve yıllar sürebilecek yaygın hasara yol açabilir.

SON ALTI YILIN EN GÜÇLÜSÜ…

Karanlık Çağ'a geri dönmemiş olsak da, Baba Vanga 2023 güneş fırtınası tahmininde tamamen yanılmış sayılmaz.

Aralık ayının başında hava tahmincileri 1 Aralık'ta yaklaşmakta olan ve internet, radyo ve GPS hizmetlerinde aksamalara neden olabilecek bir güneş fırtınası konusunda uyarıda bulundu.

Uzay hava durumu fizikçisi Dr. Tamitha Skov, güneş fırtınası olarak bilinen koronal kütle atımının (CME) gerçekten de Vanga'nın söylediği gibi Dünya'nın manyetik alanına müdahale edebileceğini doğruladı. "Güçlü bir jeomanyetik fırtına" gerçekten de 2023'ün bitiminden sadece 30 gün önce gözlemlendi ve ölçekte G3 olarak ölçüldü.

Öte yandan NASA, 16 Aralık'ta son altı yılın en güçlü güneş patlamasını gösterdiğini söylediği görüntüler yayınladı. Güneş yüzeyindeki şiddetli patlamanın Perşembe günü Dünya'nın bazı bölgelerinde radyo iletişimini devre dışı bıraktığı bildirildi.

NASA, patlamanın radyo iletişimini, elektrik şebekelerini, navigasyon sinyallerini etkileme ve uzay araçları ile astronotlar için risk oluşturma potansiyeline sahip en yoğun tür olan X sınıfı bir patlama olduğunu açıkladı.

Neyse ki Vanga güneş fırtınası konusunda haklı çıksa da, patlamalar beklendiği kadar yıkıcı olmadı; o dönemde ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA), potansiyel etkiler altyapı operatörleri tarafından hafifletildiği için endişelenmeye gerek olmadığı konusunda halkı rahatlattı. Baba Vanga'nın öngördüğü kadar yıkıcı olmasa da, teknik olarak öngörüsü gerçekleşti.

VANGA'NIN 2024 VİZYONLARI: MİSTİK BİR GELECEĞE BİR BAKIŞ

Baba Vanga'nın sicili, jeopolitik gerilim ve teknolojik tehlikelerle dolu olacağını öngördüğü 2024 yılı için yaptığı kehanetleri düşünen pek çok kişiyi hayret ve endişe içinde bıraktı. Kehanetleri siyasi suikastlardan doğal afetlere ve siber savaşlara kadar uzanıyor ve önümüzdeki yılın karmaşık bir resmini çiziyor.

BABA VANGA'NIN 2024 KEHANETLERİ

İşte kör kahin Baba Vanga'nın 2024 yılı için geride bıraktığı mistik tahminler:

GÜÇLÜ LİDERLERE SUİKAST GİRİŞİMLERİ

Baba Vanga, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bir suikast girişiminin hedefi olacağı yönünde uğursuz bir tahminde bulunarak küresel siyasette endişe dalgaları yarattı.

TERÖRİZM VE BİYOLOJİK TEHDİTLERDE ARTIŞ

Avrupa genelinde terör saldırılarının artacağı kehanetinde bulundu ve yeni yılda büyük bir ülkenin biyolojik silah denemesi yapacağını öne sürerek jeopolitik satranç tahtasında daha karanlık stratejilere işaret etti.

YAKLAŞAN KÜRESEL EKONOMİK KRİZ

Baba Vanga, jeopolitik gerilimler ve Batı'dan Doğu'ya güç kayması ile birlikte artan borç seviyelerinin potansiyel olarak ciddi bir ekonomik gerilemeye yol açacağı çalkantılı bir dönem öngördü.

KORKUTUCU İKLİMSEL OLAYLAR

Ünlü kahin Baba Vanga’ya göre, iklim değişikliği dünya çapında hava olaylarını şiddetlendirecek, ülkeleri giderek daha şiddetli fırtınalara ve çevresel kargaşaya maruz bırakacak.

YÜKSELEN SİBER SALDIRI TEHDİDİ

İnternetin henüz emekleme aşamasında olduğu bir dönemde, Baba Vanga'nın özellikle hayati önem taşıyan altyapılara yönelik siber saldırıların artacağı ve güvenlik tehlikeleri yaratacağı öngörüsü özellikle çarpıcı.

TIBBİ TEDAVİLERDE ATILIMLAR

Yine de bu felaketler listesinin ortasında bir umut ışığı var. Baba Vanga, şu anda ölümcül olduğu düşünülen hastalıklar için yeni tedavilerin ortaya çıkacağını öngörerek tıbbi ilerlemeler konusunda bir umut ışığı yaktı.

ZITLIKLAR VE YÜZLEŞMELERLE DOLU BİR YIL

Dünya 2024'ün potansiyel gerçeklerine hazırlanırken, Baba Vanga'nın öngörüleri hem küresel liderleri hem de vatandaşları geleceğe dikkatle ve hazırlıklı bir şekilde yönelmeye teşvik edebilecek uyarıcı bir masal işlevi görüyor. Baba Vanga'nın kehanetleri çoğu zaman şüpheyle karşılanmış olsa da, bazı öngörülerinin özgünlüğü ve tarihsel doğruluğu göz ardı edilemez. Baba Vanga'nın öngördüğü 2024 yılı, 21. yüzyılın ortaya çıkan öyküsündeki en önemli bölümlerden biri olabilir.

KÖR KAHİN BABA VANGA KİMDİR?

Asıl adı Vangelia Pandeva Gushterova olan Baba Vanga, Doğu Avrupa ve ötesinde saygı duyulan bir Bulgar durugörü uzmanı ve mistikti. 1911 yılında doğan ve 1996 yılında vefat eden Baba Vanga kördü ve kehanet yetenekleri nedeniyle geniş bir takipçi kitlesine sahipti.

BALKANLARIN MİSTİĞİ, BİR KAHİNİN HAYATI

Baba Vanga hayatını gelecek hakkında sayısız kehanette bulunarak geçirdi ve ona dünya çapında tanınırlık kazandıran da bu kehanetleri oldu. Kehanetleri, doğal afetler, dünya liderlerinin kaderleri ve önemli siyasi olaylar da dahil olmak üzere bir dizi konuyu kapsıyordu.

BALKANLARIN NOSTRADAMUS'U

Genellikle "Balkanların Nostradamus'u" olarak anılan Baba Vanga'nın kehanetleri pek çok tartışmaya konu oldu; bazıları onun öngörülerinin etkileyici bir şekilde doğru çıktığını iddia ederken, diğerleri bu iddiaların abartıldığını veya yanlış yorumlandığını savundu.

GİZEMLE SARMALANMIŞ MİRAS

Baba Vanga'nın hayatı ve kehanetleri, mistik ve paranormal tarihi olaylarla ilgilenenler için önemli bir konu olmaya devam ediyor. Bununla birlikte, bu tür kehanetlerin doğruluğu bilimsel olarak kanıtlanmadı ve genellikle şüpheyle karşılandı.

Editör: Mevlüt Peker