Mazot desteği ve gübre destek ödemeleri yattı mı? çiftçiler tarafından merak ediliyor. Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olan çiftçilere ödenecek olan mazot ve gübre desteği ödeme tarihleri ne zaman? İşte detaylar...

Recep Tayyip Erdoğan Açıkladı! Mazot ve Gübre Desteği

Mazot desteği ve gübre destek ödemeleri, çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olan çiftçilere ödenecek. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ödenecek olan mazot ve gübre destek ödemeleri hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan destek sunacaklarını duyurmuştu. 2024 yılının Mart ayında yapılacak ödemelerin 5 ay erkene çekildiği müjdesini veren Erdoğan, buğday arpa yulaf çavdar üreticilerinin desteklerini, 2023 ekim ayından itibaren Ziraat Bankası hesaplarına tanımlanacağını belirtti. Tarihleri duyuran Cumhurbaşkanı, "Toplam 11,5 milyar liralık desteği sunacağız." dedi. 

mazot-gübre-destek-ödemesi

Mazot ve Gübre Desteği Kaç TL? Nereden Sorgulanır? 

Buğday, arpa, yulaf, çavdar tritikale, çeltik üreticilerinin mazot gübre desteği Tarım ve Orman Bakanlığınca çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olan çiftçilere ödenecek. Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı olan vatandaşlar e-Devlet üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle sorgulaması yapabilir. 2023 ürünü buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale için dekar başına 75 TL mazot desteği, 46 TL gübre desteği ödeniyor.

MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ ÖDEMELERİ SORGULAMA EKRANI