ALES başvuruları başladı. ALES/1 sınavı başvuru kılavuzu, sınava katılacak adaylar tarafından araştırılıyor. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) başvuruları başladı. ALES ÖSYM tarafından her yıl düzenlenen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), 2024 yılında da üç kez yapılacak.

ösym-ales-sonuç-sorgulama-ekranı

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı, akademik kariyer hedefi olan lisans son sınıf öğrencisi ya da mezunlarının katıldığı bir sınavdır. ALES/1 sınavı öncesinde başvuruları kaçırmak istemeyen adaylar, ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuzu araştırıyor. ALES/1 sınav tarihinin ne zaman olduğu merak ediliyor. ALES/1 sınav başvuru ücreti ne kadar? İşte detaylar..

ösym-ales-1

2024 ALES/1 BAŞVURULARI BAŞLADI

ALES/1 sınavı başvuruları başladı. ALES başvuruları, ÖSYM'nin yayınladığı ALES 2024 takviminde, 1-11 Mart 2024 tarihleri arasında alınacağı belirtilmişti. ÖSYM, ALES başvuru tarihlerini paylaştı. Adaylar, başvurularını 1 Mart 2024 tarihinde saat 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması’ndan da yapabilecek.

ALES/1 GEÇ BAŞVURU VAR MI, NE ZAMAN?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'na katılacak adaylar için, herhangi bir sebeple başvuruda bulunamayanlar, geç başvurudan yararlanabilecek. Adaylar için geç başvuru günü ise 19 Mart 2024 olacak.

ÖSYM ALES/1 BAŞVURU KILAVUZU

ösym-ales-takvim

ALES/1 Sınavı Ne Zaman?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES-1) 21 Nisan'da yapılacak, sonuçları ise 10 Mayıs'ta açıklanacak.

ALES/1 SINAV ÜCRETİ NE KADAR, KAÇ TL?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'na katılmak isteyenler, ALES sınav ücretlerini merak ediyor. 2024 ALES başvuru ücreti 490 TL olarak belirlendi.

ÖSYM-ales2-sonuçları-açıklandı

ALES/2 Ne Zaman?

ALES/2 sınavı Başvuruları 3-12 Haziran tarihleri arasında alınacak, ALES/2 Sınavı 28 Temmuz 2024'te gerçekleşecek. Sınavın sonuçları ise 16 Ağustos'ta erişime açılacak.

ALES/3 Ne Zaman?

ALES'in 2024 yılındaki son sınavı olan ALES/3 ise 17 Kasım'da yapılacak. Bu sınavın başvuruları ise 1-9 Ekim 2024 tarihleri arasında alınacak.
 

Editör: Nurseli Fırat