Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücretle ilgili kritik tarih belli oldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret için ilk toplantıyı yapacağı tarih açıklandı. 

turk_lirasi_TL_para_22112023_yandex_7

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantıyı 1 Aralık'ta yapacağını duyurdu. Ayrıca Yılmaz, emekli maaşlarına yapılacak zam ile ilgili de dikkat çeken bir değerlendirmede bulundu.

turk_lirasi_TL_para_22112023_yandex_4

Yılmaz, memur emeklisi ile SSK ve Bağ-Kur emeklisinin maaşları için, "Orayı dengelemek gerekiyor gibi bir durum var" ifadelerini kullandı.

turk-lirasi-para-banknot-tl-1

Yaklaşık 7 milyon çalışanı ilgilendiren asgari ücret görüşmelerinin başlamasına çok az kaldı. Milyonlarca çalışanın merakla beklediği tarih belli oldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nın 1 Aralık'ta toplanacağı öğrenildi.

emekli_maas_zammi_6

"EMEKLİ MAAŞLARI İÇİN BÜTÇEYİ ZORLAYACAĞIZ"

Öte yandan emekli maaşları ile ilgili de değerlendirmede bulunan Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

"Emekli maaşlarında reel olarak ciddi artışlar oldu. Ancak son dönemdeki enflasyon, emekli maaşında da tartışma yarattı. Yıl sonunda memur zammının ne olacağı toplu sözleşmeyle belli. Memurun zammı, memur emeklisine de yansıyacak. İşçi emeklileri biraz daha az alıyor normalde. Orayı dengelemek gerekiyor gibi bir durum var. 7 bin 500 lira altındaki maaşlar için bütçe imkanlarını zorlayarak elimizden geleni yapacağız. Ama bunu yaparken depremi unutmamak lazım, enflasyonla mücadeleyi unutmamak lazım."

Editör: Ozan Barış Erim