DGS 2024 heyecanla bekleniyor. Dikey Geçiş Sınavı (DGS) bu yıl ne zaman yapılacak? DGS sınav giriş belgesi yayımlandı mı? 2024 Dikey geçiş Sınavı'na ilişkin araştırmalar yapılıyor. Üniversitelerde aldıkları önlisans eğitimini lisans eğitimine tamamlamak isteyen kişiler, Dikey Geçiş Sınavı'nın yapılacağı tarihi heyecanla bekliyor. ÖSYM tarafından uygulanacak sınavda sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacak. DGS 2024 sınavı sonuçları sadece 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için yapılacak yerleştirmede geçerli olacak. Peki DGS 2024 ne zaman? DGS giriş yerleri açıklandı mı? İşte detaylar..

2024 DGS NE ZAMAN YAPILACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi 2024 yılında düzenleyeceği merkezi sınavın takvimini duyurdu. Bu kapsamda; Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 30 Haziran'da yapılacak, sonuçları ise 14 Ağustos'ta açıklanacak.

ösym-dgs-ek-tercih-ne-zaman

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) 2024 SINAV YERLERİ AÇIKLANDI MI, NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) merkezi tarafından düzenlenecek Dikey Geçiş Sınavı'nın (2024-DGS) giriş belgeleri araştırılıyor. ÖSYM, adayların sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemlerini tamamlandıktan sonra, DGS sınav giriş belgelerini yayımlayacak.

DGS sınav giriş belgesi, ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr internet adresinden, sınav tarihinden yaklaşık 10 gün önce erişime açılacak. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğraf yer alacak.

DGS 2024 GİRİŞ BELGESİ GÖRÜNTÜLEME EKRANI

Editör: Nurseli Fırat