Emekli maaş farkı yattı mı, ne zaman yatacak? Emekli maaşı zam farkı, vatandaşlar tarafından heyecanla bekleniyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Resmi Gazete'de yayımlanacak olan ek zam kararı için beklemede.

turk_lirasi_TL_para_22112023_yandex_30

Geçtiğimiz hafta emekliye ek zam müjdesi verilmişti. Emekli aylıkları memur maaş zammına eşitlendi ve SGK, Bağkur emekli aylığı zam oranı yüzde 49,25'e yükseltilmişti.

turk_lirasi_TL_para_22112023_yandex_53

Bu kapsamda en düşük emekli maaşı 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkmıştı. Bu müjdenin ardından emekliye ek zam farkının ne zaman yatırılacağı araştırılıyor. 

vedat-ışıkhan-çalışan-emekli

BAKAN IŞIKHAN EMEKLİ MAAŞI ZAM FARKI HAKKINDA KONUŞTU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emekli maaşı zam farkı ödeme tarihine ilişkin açıklamada bulundu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SSK, Bağ-Kur emeklilerinin zam farkını bir hafta içinde yatıracaklarını söyledi.

turk_lirasi_TL_para_22112023_yandex_51

Bakan Işıkhan, "Zam oranları Resmi Gazete'de yayınlandıktan sonra oluşan aylık farkları yaklaşık bir hafta içerisinde emeklilerimizin hesabına yatmış olacak" dedi. Türkiye Yüzyılın Emektarı Çalıştayı'nda konuşan Bakan Işıkhan, şunları söyledi: 

vedat-isikhan-calisma-ve-sosyal-guvenlik-bakani-3

"2024 yılının ilk yarısı için; Memur emeklilerimize yüzde 49.25 artış sağlamıştık. SSK ve Bağ-Kur emeklilerimize ise yüzde 37,57 olarak ortaya çıkan artış oranlarına 11,68 puan daha artış ilave ederek, emekli maaşları artış oranlarını tüm emeklilerimiz için eşitledik. Yani SSK ve Bağ-Kur emeklisi vatandaşlarımızın maaş artış oranını da Memur emeklisi vatandaşlarımız gibi yüzde 49.25'e yükseltmiş olduk.

turk_lirasi_TL_para_22112023_yandex_71

Tüm emeklilerimize buradan bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum. Bunun yanı sıra bildiğiniz gibi emeklilerimizin emekli aylıkları her yılın Ocak ve Temmuz aylarında artmaktadır. Temmuz ayında da memurlar için Toplu Sözleşmenin; SSK ve Bağ-Kur için de mevzuat çerçevesinde emekli aylıkları artmaktadır.

vedat-isikhan-calisma-ve-sosyal-guvenlik-bakani-1

Zam oranları Resmi Gazete'de yayınlandıktan sonra oluşan aylık farkları yaklaşık bir hafta içerisinde emeklilerimizin hesabına yatmış olacaktır inşallah. Bu vesileyle, güçlü iradeleriyle bizlere destek olan Sayın Cumhurbaşkanımıza da ayrıca şükranlarımı sunuyorum."

evde-bakım-parası-maaş

EMEKLİ ZAM FARKLARI NE ZAMAN YATACAK?

Emekliye ek zamma ilişkin yasal düzenleme henüz Resmi Gazete'de yayımlanmadı. Düzenlemenin yasalaşmasının ardından gelecek hafta itibariyle emeklilerin ek maaş farkı da hesaba geçecek. 

turk_lirasi_TL_para_22112023_yandex_34

Bakan Işıkhan, ek zamdan kaynaklı farkların, Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra 1 hafta içerisinde ödeneceğini açıkladı.

Editör: Nurseli Fırat