Emlak vergisi 1. taksit ödemeleri başladı! 2024 yılının ikinci ayı sona erdi, vergi ödemeleri gündemde yerini aldı. Taşınmaz sahibi vatandaşların yılda iki taksit olarak ödediği emlak vergisi en çok merak edilenler arasında yer alıyor. Peki, emlak vergisi nedir? Emlak vergisi 1. taksit ödemesi başladı mı, nasıl ödenir? İşte detaylar..

Emlak-vergisi-ilk-taksit-ne-zaman-nasıl-ödenir-6

EMLAK VERGİSİ NEDİR?

Emlak vergisi, bütün gayrimenkul sahiplerinin ödemekle yükümlü olduğu vergi türüdür. Emlak vergisi, taşınmazın bulunduğu belediye tarafından yıllık olarak tahakkuk ettirilmektedir.

Emlak-vergisi-ilk-taksit-ne-zaman-nasıl-ödenir-7

Yıllık bir vergi olan emlak vergisi iki taksit ile ödenebilmektedir. 2024 yılı emlak ve çevre temizlik vergisinin ilk taksit ödemeleri başladı. Taksit süreleri içinde ödenmesi gereken vergi, gecikme zammıyla karşılaşmamak açısından önem teşkil ediyor.

Emlak-vergisi-ilk-taksit-ne-zaman-nasıl-ödenir-5

2024 EMLAK VERGİSİ İLK TAKSİT ÖDEMESİ BAŞLADI

Taşınmaz sahibi vatandaşların yılda iki taksit olarak ödediği emlak vergisi, milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiriyor. Emlak vergisinin ilk taksit dönemi 1 Mart 2024 Cuma günü (bugün) başladı ve 31 Mayıs'ta bitecek.

Emlak-vergisi-ilk-taksit-ne-zaman-nasıl-ödenir-1

EMLAK VERGİSİ NASIL ÖDENİR?

Emlak vergisi ödemesi, belediyelere doğrudan yapılabileceği gibi belediyelerin internet siteleri üzerinden kredi kartıyla ya da e-Devlet üzerinden de gerçekleştirilebilir.

E-DEVLET EMLAK VERGİSİ SORGULAMA VE ÖDEME EKRANI
 

Editör: Nurseli Fırat