2024 TÜİK Şubat enflasyon oranları açıklandı mı? Ne zaman açıklanacak? 2024 Şubat ayı enflasyon oranları için gözler Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) tarafından yapılacak açıklamaya çevrildi.

TÜİK Lisans mezunlarında istihdam oranı yüzde 71,7

TÜİK şubat ayı enflasyon oranları, Hem mülk sahipleri hem de kiracıları yakından ilgilendiriyor. Enflasyon verileri sonrasında, yeni kira artış oranları da belli olacak. TÜİK enflasyon rakamları, ekonomi gündemini takip eden vatandaşlar tarafından merakla bekleniyor. Peki, enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar..

Enflasyon 5

ŞUBAT 2024 ENFLASYON VERİLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından şubat ayı enflasyon verilerinin açıklanacağı tarih belli oldu. 2024 yılının ilk ayına ilişkin enflasyon verileri geçtiğimiz ay belli olmuştu. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ocak ayında yüzde 6,70 artarken, yıllık TÜFE 64,86'ya yükselmişti. Şubat ayı enflasyon verileri 4 Mart 2024 Pazartesi günü saat 10.00'da açıklanacak.

enflasyon dolar para ekonomi 4

ŞUBAT TÜİK VERİLERİ İÇİN EKONOMİSTLERİN BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 4 Mart Pazartesi günü açıklanacak şubat ayı enflasyon verilerine ilişkin AA Finans'ın beklenti anketi, 10 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Buna göre, ekonomistlerin şubat ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 4,04 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin şubat ayı için enflasyon beklentileri en düşük yüzde 3,40, en yüksek yüzde 5,00 aralığında yer aldı.

Ekonomistlerin şubat ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına göre, bir önceki ay yüzde 64,86 olan yıllık enflasyonun yüzde 66,30'a çıkacağı öngörülüyor. Öte yandan, ekonomistlerin 2024 sonu enflasyon beklentisi de şubatta yüzde 42,46 oldu. Tüketici Fiyat Endeksi, ocakta yüzde 6,70 artış kaydetmişti.

Editör: Nurseli Fırat