LGS Sınav Yerleri Belli Oldu Mu?

LGS için geri sayım başladı. Heyecanla LGS sınavını bekleyen adaylar, sınava nerede gireceğini merak ediyor. Peki LGS sınav giriş belgeleri belli oldu mu?  Liselere Geçiş Sistemi (LGS) öncesi, sınav yerleri için beklentiler arttı. LGS sınav belgesinde sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgileri yer alacak. Sınav, iki oturum hâlinde uygulanacak, çoktan seçmeli 90 soru sorulacak ve oturumlar aynı gün yapılacak. Birinci oturum, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika; ikinci oturum ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacak.

Lgs Sinav 18032024 1

LGS Sınav Belgesi Ne Zaman Yayımlanacak?

LGS sınavına katılacak öğrenciler, sınav belgesinin yayımlanacağı tarihi araştırıyorr. LGS sınav kılavuzuna göre öğrencinin sınav giriş yeri, salonu, sıra numarası, alacağı sınav tedbir hizmeti gibi bilgiler 24 Mayıs 2024 tarihinde e-Okul Veli Bilgilendirme Sisteminden ilan edilecektir.

meb-lgs-sinav-tercih-sonuc

Fotoğraflı sınav giriş belgesi 24 Mayıs 2024 tarihinden itibaren elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrenciye teslim edilecektir. Sınav giriş belgesinde öğrencinin kimlik bilgileri ile sınava gireceği sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgileri yer alacaktır. Öğrenci, sınav giriş belgesinde yer alan sınav bölgesinde, binada, salonda ve sırada sınava girecektir.

L G S Liseye Geçiş Sınavı 4

LGS SINAVI NE ZAMAN?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı 2 Haziran 2024'te gerçekleştirilecek. İki oturumda gerçekleştirilecek sınavda öğrencilere birinci oturumda 50, ikinci oturumda 40 olmak üzere toplam 90 soru sorulacak. LGS'de İlk oturum için 75, ikinci oturum için 80 dakika süre verilecek.

L G S Liseye Geçiş Sınavı 3

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçları, 28 Haziran 2024'te www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek.

E-OKUL LGS SINAV BELGELERİ GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ
 

Editör: Nurseli Fırat