MSB erbaş ve erlerin celp ve sevk tarihleri yayınlandı mı? Mayıs askerlik celp yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında askere gidecek olan birçok kişi askerlik yerleri ve celp tarihlerini araştırıyor.

askerlik_4

Yedek subay, astsubay adayları, erbaş ve erlerin sevk tarihleri MSB Askeralma Genel Müdürlüğü'nün internet adresinden paylaşıldı. İşte detaylar..

askerlik_1

MSB ASKERLİK MAYIS CELPLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamaya göre, celp yerleri seçim ve sınıflandırma sonuçları 3 Mayıs 2024 tarihinde e-Devlet üzerinden yükümlülere duyurulacak.

askerlik_3

Sınıflandırılan yükümlüler tekrar sınıflandırma işlemine tabi tutulmayacak. Ancak daha önceki sınıflandırma dönemlerinde sınıflandırılanlar da dâhil olmak üzere yedek subay/astsubay adaylığına ayrılmış yükümlülerden, tabi oldukları celp ve sevk döneminde 7179 sayılı Askeralma Kanunu’nda belirtilen mazeretleri olmaksızın bakaya kalanlar er statüsünde askere sevk edilecek.

askerlik_5

MAYIS ASKERLİK CELP TERCİHİ

Mayıs 2024 sınıflandırma döneminde silahaltına alınmak isteyen yükümlülerin, 29 Şubat 2024 (dâhil) tarihine kadar yoklama ve askerlik hizmet tercihi ile celp tercihini e-Devletten veya en yakın askerlik şubesine müracaat ederek yaptırmaları gerekiyor.

bedelli askerlik asker komando

CELP VE SEVK TARİHLERİ

Yedek subay/astsubay adayları ile erlerin sevk tarihleri ise şöyle;

  • Yedek Subay/Astsubay Adayları ile Er (1’inci Grup) 16 Mayıs 2024
  • Er (2’nci Grup) 27 Haziran 2024
  • Er (3’üncü Grup) 25 Temmuz 2024
Editör: Nurseli Fırat