Nisan ayının başlaması ile birlikte gözler, her ay bir önceki aya ait enflasyon rakamlarını paylaşan TÜİK'in Nisan ay enflasyon duyurusuna çevrildi. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon oranları, ocak ayında asgari ücret zammı ve yıl başı fiyat ayarlamaları etkisiyle yüzde 6,7 yükselmişti.

Tuik Mart Ayi

Şubat ayında ise fiyat artışlarının birikimli etkisiyle yüzde 4,53 ile beklentileri aşmıştı. Böylece yılın ilk iki ayında enflasyondaki artış yüzde 11,23 seviyesine çıkmıştı. Peki, Nisan ayı enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? İşte, enflasyon beklentisi ve Nisan ayı enflasyon rakamlarının açıklanacağı tarih..

Enflasyon3Ay

NİSAN 2024 ENFLASYON VERİLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Nisan ayı enflasyon verilerinin açıklanacağı tarih araştırılıyor. 2024 yılının ilk iki ayına ilişkin enflasyon verileri geçtiğimiz aylarda belli olmuştu. Enflasyon, ocak ayında asgari ücret zammı ve yıl başı fiyat ayarlamaları etkisiyle yüzde 6,7 yükselmişti. Şubat ayında ise fiyat artışlarının birikimli etkisiyle yüzde 4,53 ile beklentileri aşmıştı. Böylece yılın ilk iki ayında enflasyondaki artış yüzde 11,23 seviyesine çıktı. Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon hedefi ise yüzde 36 olarak belirlenmişti. Enflasyon mart ayında aylık bazda yüzde 3,16 yükseliş kaydetti. Enflasyon yıllık bazda ise 68,50'ye yükseldi.

Enflasyon 2

2024 Nisan ayı enflasyon farkı için araştırmalar devam ederken, Nisan ayı enflasyon rakamları ve 3 aylık enflasyon farkı verilerinin açıklanacağı tarih belli oldu. TÜİK Nisan 2024 enflasyon rakamları 3 Mayıs Cuma günü açıklanacak.
 

Editör: Nurseli Fırat