İhtiyaç sahiplerine yapılan aile destek ödemelerinin ocak ayında ne zaman hesaplara yatırılacağı merak ediliyor. 2024 Ocak ayı aile destek yardım paraları ne zaman yatacak? Birçok vatandaşın yarasına merhem olan aile sosyal yardım ödemeleri, ihtiyaç sahibi vatandaşlar tarafından araştırılıyor..

turk_lirasi_TL_para_22112023_yandex_73

2024 SOSYAL YARDIM PARASI

2024 yılı ile birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan aile destek ödemelerinin yapılacağı tarih merak ediliyor. Hane başına verilen Aile Destek Programı ödemeleri, 4 farklı gelir aralığı için farklı yardım tutarları ile aylık olarak ihtiyaç sahibi ailelere ödeniyor. 

turk_lirasi_TL_para_22112023_yandex_71

AİLE SOSYAL DESTEK ÖDEMESİ NE ZAMAN YATACAK?

2024 Ocak ayı aile destek yardım ödemeleri, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hesaplara yatırılmaktadır. Aile sosyal yardım paralarının yatırılacağı tarih henüz belli değil, ancak Aile Destek Programı ocak ayı ödemelerinin ayın 15'ine kadar hesaplara yatırılması bekleniyor. Ödeme tarihleri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından duyurulacak.

turk_lirasi_TL_para_22112023_yandex_51

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NASIL SORGULANIR?

e-devlet-uygulamasi-19122023-2

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilen aile destek ödemeleri her ay vatandaşların hesaplarına yatırılıyor. Vatandaşlar ödemelerin hesaplarına yatırılıp yatırılmadığını e-Devlet üzerinden kolayca öğrenebilmektedir.

AİLE SOSYAL DESTEK ÖDEMESİ SORGULAMA EKRANI

Editör: Nurseli Fırat