Ramazan imsakiyesi yayınlandı. Ramazan ayı başlıyor, on bir ayın sultanı ramazan ayında oruç tutacak müslümanlar, ilk sahur, teravih ve iftar saatlerini araştırıyor. Müslümanlar için oldukça önemli, bereketin, yardımlaşmanın ve ibadetlerin ayı olan ramazan ayında gerçekleştirilecek İlk sahur ve oruç için saatler kaldı. Diyanet işleri Başkanlığı 2024 yılı Ramazan İmsakiyesini yayınladı. Peki ilk teravih ne zaman, ilk sahur saat kaçta? İşte Ramazan ayı İstanbul, Ankara, İzmir ve tüm illerin ilk sahur ve iftar vakitleri..

Ramazan Ayi Ne Zaman Basliyor Ilk Oruc Sahur Ve Teravih Hangi Gun 2024 Diyanet Takvimi Ile Il 4Mart2024 4

Ramazan ayı geldi, ilk sahur ve teravihe saatler kaldı. Müslümanlar, sahur ve iftar vakitlerini araştırıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 Ramazan İmsaakiyesi'ni paylaştı. Diyanet İşleri Başkanlığının ramazana yönelik bilgilendirmelerinin yer aldığı internet sayfasında yer alan "2024 Ramazan İmsakiyesi" bölümünde, Türkiye ve yabancı ülkeler için ayrı ayrı hazırlanmış çizelgeye kolayca ulaşılabilecek.

2024 RAMAZAN AYI DİYANET TAKVİMİ

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan 2024 dini takvimiyle birlikte Ramazan ayının başlangıç tarihi belli oldu. Ramazan ayı bu sene 11 Mart günü başlayacak. 2024 Ramazan ayının birinci günü pazartesiye denk geliyor.

İLK SAHUR NE ZAMAN?

İlk sahur ne zaman yapılacak, hangi gün oruca kalkılacak? soruları, yaklaşan ramazan ayı ile birlikte merak edilen konular arasında yerini aldı. Müslümanlar için büyük öneme sahip üç aylardan ramazanın ilk orucu için 1O Mart'ı 11 Mart'a bağlayan gece (bu gece)sahura kalkılacak.

ramazan_ayi_8

2024 İlk Teravih Namazı Ne Zaman Kılınacak?

İlk teravih ne zaman kılınacak? sorusuna yanıt aranıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan 2024 dini takvimi göre 2024 yılı Ramazan ayının ilk teravih namazı 10 Mart Pazar günü (bugün), yatsı namazını müteakiben camilerde ve evlerde kılınabilecek.

İLK İFTAR NE ZAMAN?

İlk iftar, 11 Mart 2024 pazartesi günü akşam yapılacak. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Astronomu Gürhan Eren, yaptığı açıklamada, ramazanın başlayacağı 11 Mart Pazartesi ilk imsakın Iğdır'da saat 04.52'de, son imsakın Çanakkale'de saat 06.02'de olacağını söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Astronomu Gürhan Eren, ilk iftarın 18.13'te Iğdır'da, son iftarın 19.24'te Çanakkale'de yapılacağını belirtti.

İSTANBUL, ANKARA, İZMİR VE TÜM İLLER İÇİN RAMAZAN İMSAKİYESİ YAYINLANDI

2024 Ramazan İmsakiyesi'nde yer alan bilgilere göre İstanbul'da 11 Mart 2024 tarihinde ilk imsak 05:51 olacak. Diyanet İşleri Başkanlığının "ramazan.diyanet.gov.tr" internet sitesinde, dünyanın dört bir yanındaki yerleşim yerine ait ramazan imsakiyeleri paylaşıldı. "ramazan.diyanet.gov.tr" internet sayfasında yer alan "İmsakiye" bölümünde il il Ramazan imsakiyelerine kolayca ulaşılabiliyor.

Ayrıca "vakithesaplama.diyanet.gov.tr" internet adresinde, 2027'nin sonuna kadar olan yıllık dini günlerin listeleri de paylaşıldı.

2024 İL İL RAMAZAN İMSAKİYESİ İÇİN TIKLAYINIZ

2024 RAMAZAN TAKVİMİ

11 Mart Pazartesi: Ramazan Başlangıcı

5 Nisan Cuma: Kadir Gecesi

9 Nisan Salı: Ramazan Bayramı Arefe Günü

10 Nisan Pazartesi: Ramazan Bayramı (1.Gün)

11 Nisan Salı: Ramazan Bayramı (2.Gün)

12 Nisan Çarşamba: Ramazan Bayramı (3.Gün)

Editör: Nurseli Fırat