Yeminli Mali Müşavir (YMM), genellikle muhasebe, vergi, finans, işletme ve yönetim alanlarında uzmanlaşmış bir danışmandır. Yeminli Mali Müşavir'ler, finansal kayıtları inceleyerek işletmelerin mali durumlarını değerlendirir ve müşterilerine finansal ve vergi planlama konularında danışmanlık hizmeti verirler.

SMMM-sınavı-mali-müşavir-2024-6

Bu unvanı almak için en az on yıl Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik yapmak ve mesleğin birlik örgütü olan TÜRMOB tarafından yapılan YMM’lik sınavını kazanmış olmak gerekiyor. Peki Yeminli Mali Müşavirlik Sınavı ne zaman yapılacak? İşte detaylar..

SMMM-sınavı-mali-müşavir-2024-5

YMM BAŞVURU TARİHLERİ

TÜRMOB'un Resmi Gazete'de yayımlanan duyurusuna göre, YMM sınavlarına ilk kez katılacakların 1-29 Şubat, tekrar katılacakların 1-15 Mart döneminde başvurmaları gerekiyor. İlk kez sınav başvurusunda bulunacak adaylarda, 29 Şubat 2024 itibarıyla sınava katılım için gerekli hizmet sürelerini fiilen tamamlamış olmaları şartı aranıyor.

SMMM-sınavı-mali-müşavir-2024-4

2024 YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAV TAKVİMİ

Yeminli mali müşavirlik sınavları 4-13 Mayıs'ta yapılacak. Adaylar, ön başvurularını TESMER Otomasyon Sistemi (TEOS) üzerinden yapabilecek.

SMMM-sınavı-mali-müşavir-2024-3

Sınavın yapılacağı yerler ve program, serbest muhasebeci mali müşavirler odaları ile TÜRMOB Temel Eğitim ve Staj Merkezinin (TESMER) internet sitelerinden duyurulacak.

Editör: Nurseli Fırat