Yılbaşını heyecanla bekleyenler, hazırlıklara başladı. Yeni yıl yaklaşırken, yılbaşı akşamı sevdikleri ile bir arada olmayı planlayanlar için akıllarda birçok soru yer alıyor. 1 Ocak tatil mi? Yılbaşı hangi güne denk geliyor? Okullar tatil olacak mı? İşte tüm detaylar...

yılbaşı

Yılbaşı Hangi Güne Denk Geliyor?

1 Ocak, 2024 yılının ilk günü olması sebebi ile birçok kişi tarafından tatil olup olmayacağı merak ediliyor. Özellikle okul ve işe gidecekler, bu tarihte resmi bir tatil olup olmadığını öğrenmek istiyor.

yılbaşı-akşamı

Yılbaşı hangi güne denk geliyor, 31 Aralık yarım gün mü? Araştırılan konular arasında yer alıyor. 31 Aralık, pazar gününe denk geliyor. Pazar gününü pazartesiye bağlayan gece yılbaşı akşamı olarak kabul ediliyor. Saatler 00.00'ı gösterdiğinde 1 Ocak yeni yılın ilk günü olacak. 

yılbaşı-tat

1 Ocak Resmi Tatil Mi?

31 Aralık, pazar gününe denk geldiği için hafta sonu ile birleştirip tatili uzatmak isteyenler, 1 Ocak Pazartesi gününün resmi tatil olup olmadığını sorguluyor.

okullar-yılbaşı-tatil-mi

Resmi tatil günleri takvimine göre, 1 Ocak yeni yılın ilk günü olarak resmi tatiller arasında yer alıyor. Kamuda çalışanlar ve öğrenciler için 1 Ocak Resmi tatil olarak kabul edilmektedir.

Editör: Nurseli Fırat