ikinci-ortak-sınavlar-ne-zamanYKS başvuruları bitti mi? Üniversite sınavına son başvuru ne zaman? 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) başvuruları alınmaya başladı.

açık öğretim sınav 3

YKS'ye katılacak adaylar başvurularını, ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin sitesinden yapabileceklekler. Peki, YKS başvuruları ne zaman bitecek? Üniversite sınavı başvurusu ne zaman son? İşte detaylar..

osym-logo-22122023-8

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca 8-9 Haziran'da uygulanacak 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) kılavuzuna göre, merkezi yerleştirme ile öğrenci alan programlarda depremzede adaylara yönelik kontenjanlar olacak.

osym_2

2024 YKS SON BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

YKS başvuruları, "https://ais.osym.gov.tr" adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından 26 Şubat'a kadar yapabilecek. Sınava başvurmak isteyen adaylar, kılavuz ile aday başvuru formuna başvuru süresi içinde, ÖSYM'nin "http://www.osym.gov.tr" internet adresinden erişebilecek. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacak.

osym_4

Ortaöğretim bilgisi MEB e-okul sistemine dahil olmayan adaylardan ÖSYM arşivinde de ortaöğretim bilgisi bulunmayan veya sistemdeki ortaöğretim bilgisinde değişiklik ya da düzeltme olan adaylar, 2024-YKS başvurularını, sınava başvuru süresi içinde bir başvuru merkezinden yapacak ve süresi içinde sınav ücretini ödeyerek başvurularını tamamlayabilecek.

ösym-yks-ek-tercih-başladı

YKS GEÇ BAŞVURU VAR MI, NE ZAMAN?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca uygulanacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (2024-YKS) geç başvuru da mümkün. Herhangi bir sebeple belirtilen tarihlerde başvurusunu tamamlayamayan adaylar için, geç başvurular 5-7 Mart 2024 tarihlerinde alınacak.

bursluluk-sınavı-ilkokul

YKS BAŞVURU ÜCRETİ 2024 NE KADAR, KAÇ TL?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru ücreti yayınlanan kılavuzla beraber açıklandı. YKS Sınav ücretleri TYT/AYT/YDT her biri için 295,00 TL olarak belirlendi.

osym yks sinav 1

YKS TYT/AYT/YDT SINAV TARİHLERİ 2024

  • YKS Temel Yeterlilik Testi (TYT) 1. Oturum: 08.06.2024
  • YKS Alan Yeterlilik Testi (AYT) 2. Oturum: 09.06.2024
  • YKS Yabancı Dil Testi (YDT) 3. Oturum: 09.06.2024

YKS BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: Nurseli Fırat