İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X sosyal medya hesabından, "FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin duası ve destekleriyle terör örgütleri ve onların iş birlikçilerinin nefeslerini keseceğiz" diyerek Kıskaç-8 operasyonları hakkında bilgi verdi. 23 ilde düzenlenen operasyonlarda 61 şüpheli yakalandı.

23 İLDE FETÖ OPERASYONU

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlüklerince Adana, Amasya, Ankara, Aydın, Afyonkarahisar, Balıkesir, Batman, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Erzurum, Nevşehir, Ordu, Osmaniye, Rize, Kastamonu, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Mardin, Muğla, Sakarya ve Zonguldak’ta FETÖ’ye yönelik “Kıskaç-8” operasyonları gerçekleştirildi. 

61 ŞÜPHELİ YAKALANDI

FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunan toplam 61 şüpheli yakalandı. Operasyonlar sonucu: Çok miktarda para, dijital materyal ve örgütsel dokümana el konuldu.

MANİSA'DA DA OPERASYON YAPILDI

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, örgütün sözde mahrem yapılanması içinde oldukları suçlamasıyla 10'u kadın 11 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

Editör: Meltem Kaya Sapmaz