Edinilen bilgiye göre, Malatya'nın Pütürge ilçesindeki olaya ilişkin görüntülerin ortaya çıkmasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın talimatı üzerine Bakanlık ekipleri harekete geçti.

Malatya'da 3. sınıf öğrencisine tekme vuran cani yakalandı Malatya'da 3. sınıf öğrencisine tekme vuran cani yakalandı

BAKANLIK PSİKOSOSYAL DESTEK VERECEK

Tekme atılan çocukla birlikte olaya şahit olan ablasının yanı sıra anneye de Bakanlık tarafından psikososyal destek verileceği belirtildi. Ailenin şikayeti üzerine açılan davaya, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının da müdahil olacağı bildirildi.

"PERSONELİN İŞİNE SON VERİLMİŞTİR"

Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük, yazılı açıklamasında, bugün sosyal medyada geniş yer bulan ve ilçede gerçekleştiği öne sürülen olayla ilgili yanıltıcı bilgilerin dolaşımı üzerine bir açıklama yapma ihtiyacı hissettiğini belirtti.

BELEDİYE BAŞKANI SÜLÜK’ÜN AÇIKLAMASI

Öncelikle üzücü olaydan etkilenen çocuk ve ailesiyle sürekli iletişim içinde olduklarını aktaran Sülük, şunları kaydetti:

"Onlara destek olmak en büyük önceliğimizdir. Yaşananlardan ötürü derin üzüntü duyuyor ve ailesine her türlü yardımı sağlamak için hazır olduğumuzu ifade etmek isterim. Bu bağlamda, bahsi geçen kişi belediyemizin çalışanı olmayıp, belediyemize bağlı PÜRAŞ AŞ şirketinde görev almaktaydı. Meydana gelen olayın ardından, şirketimiz tarafından hızla gerçekleştirilen inceleme neticesinde ilgili personelin işine son verilmiştir. PÜRAŞ AŞ ve belediyemiz, konunun her yönüyle aydınlatılması için ilgili kurumlarla sıkı bir işbirliği içinde çalışmalarını sürdürmektedir. Pütürgemizin huzuru ve güvenliği için gerekli tüm adımlar kararlılıkla atılmakta ve süreç dikkatle yönetilmektedir."

NE OLMUŞTU?

Malatya'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarını görüntüleyen M.H, elindeki balonu drona çarpan 3'üncü sınıf öğrencisi T.Ş'ye tekme atmıştı. T.Ş'nin ailesinin şikayetçi olması üzerine gözaltına alınan M.H, savcılık sorgusunun ardından adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı.

Editör: Halide Tonga