İzmir'de gerçekleşen büyük vurgun olayıyla ilgili olarak Ocakçı Holding'in sahibi iş insanı Sedat Ocakçı ve aralarında eşi ve çalışanlarının da bulunduğu 30 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yüksek kar vaadiyle 30 kişiden 23 milyon lira toplayarak dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen şüphelileri yakalamak için Çiğli ilçesindeki şirket binasına ve diğer adreslere operasyon düzenledi.

BİR HAFTADIR ULAŞILAMIYORDU

Şüphelilerin, İzmir Token adı verilen bir şehir tokeni ve dron fabrikası kurarak yüksek getiri vaatleriyle yaklaşık 2,500 kişiden 2,5 milyar lira topladıkları öne sürüldü. Sedat Ocakçı'nın bir haftadır ulaşılamadığı ve holdingin bulunduğu binanın boşaltıldığı ve levhalarının indirildiği belirtildi.

ŞİKAYETLERDEN SONRA VİDEO PAYLAŞTI

Mağdurların paralarını geri talep ettiği ve mağduriyetlerinin ortaya çıktığı durumda ise Sedat Ocakçı'nın bir video paylaşarak paraları geri göndereceklerini söylediği belirtildi. Soruşturma kapsamında binlerce mağdurun ifade verdikleri ve 25'e yakın kişinin 15 milyon liraya yakın parasının kaybolduğu, ayrıca şirket çalışanlarının da vurgundan etkilendiği ortaya çıktı. Bir mağdurun, danışmanlık hizmeti adı altında borç ibaresiyle şirket hesabına 700 bin lira para gönderdiği iddia edildi.

OPERASYONLAR DEVAM EDİYOR

İzmir polisi, konuyla ilgili operasyonlarını sürdürürken şüphelileri yakalamak için belirlenen adreslere baskınlar düzenliyor.

Editör: Ozan Barış Erim