Türkiye genelinde olumsuz hava koşulları sonrasında Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD'dan son dakika hava durumu uyarıları peş peşe gelirken yurt genelindeki bazı il ve ilçelerde yarın için eğitim öğretime bir gün süreyle ara verilip verilmeyeceği merak ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalar neticesinde 67 il için sarı ve turuncu kod uyarısında bulunuldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 26 Kasım Pazar günü 44 il için turuncu, 20 il için sarı kodlu uyarı yayımladı. Hava durumu raporuna göre; Ege, Karadeniz ve Marmara bölgesinde şiddetli yağmur, Bursa, Eskişehir, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da kar yağışı bekleniyor. Geçen hafta yaşanan fırtına ve kar yağışı sebebiyle bazı il ve ilçelerde okullar tatil edilmişti. 19 Kasım gece saatlerinde gerçekleşen kar yağışının ardından Şile'de okullar tatil edilmişti. Pazar günü ise kenti etkisi altına alması beklenen soğuk ve kar yağışlı hava ile birlikte öğrencilerin gözü Valilik'lerden gelecek son dakika kar tatili haberlerine çevrildi.

26 KASIM SEL VE FIRTINAYA BAĞLI OLAYLAR

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, bugün Türkiye genelinde meydana gelen olumsuz hava koşullarına bağlı olarak çok sayıda sel, su baskını ve çatı uçması ile yapısal çökme olaylarının yaşandığı bildirildi. AFAD, yaşanan sel ve fırtınada 2 kişinin hayatını kaybettiğini 10 kişinin de yaralandığını açıkladı.

1492 İHBAR YAPILDI

Aktarılan bilgiye göre, yağış uyarısı yapılan illerden şimdiye kadar 1492 ihbar alındı. İhbarların 440'ının İzmir, 345'inin Antalya, 146'sının İstanbul'dan geldiği belirtildi. Öte yandan çalışmalara, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) çerçevesinde 918 personel ve 174 araç ile müdahaleler sürüyor.
 
METEROLOJİ HAFTALIK HAVA DURUMU TAHMİNİ

Yayımlanan açıklamalara göre, hava sıcaklıklarının pazar gününden itibaren batı kesimlerden başlayarak Türkiye genelinde azalması ve mevsim normalleri altına düşmesi, ancak salı gününden itibaren batı kesimlerden başlayarak tekrar artması ve mevsim normalleri civarına yükselmesi bekleniyor.

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR!

İstanbul Valisi Davut Gül 26 Kasım Pazar günü İstanbul'da kar yağışı beklendiğini belirterek olumsuz hava koşullarına karşın gerekli önlemlerin alındığını açıkladı. Sıcaklıkların 9-10 derece birden düşeceği İstanbul'da 26 Kasım Pazar günü etkili olacak soğuk ve yağışlı havanın Pazartesi günü de etkisini sürdürmesi tahmin ediliyor.

 27 KASIM PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL Mİ?

Ülke genelinde etkili olan olumsuz hava koşullarına bağlı olarak okulların başta İstanbul, Ankara ve Kocaeli olmak üzere hangi illerde tatil olup olmayacağına karar verilecek. 27 Kasım Pazartesi günü okulların tatil edileceği il ve ilçelere ilişkin Valilik açıklamalarının yayımlanması bekleniyor.