29 MART CUMA NAMAZI SAATLERİ

İslam dünyası tarafından büyük önem verilen cemaatle birlikte toplu şekilde kılınan cuma namazı her hafta birkaç dakika farklılık göstermektedir. Bu sebeple, cuma namazını camide cemaatle kılmak isteyen vatandaşlar, ikamet ettikleri şehirde cuma namazının saat kaçta kılınacağını öğrenmek istiyor. İşte Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan cuma namazı saatleri..

namaz-kilmak-29122023-8

CUMA NAMAZI SAAT KAÇTA KILINACAK?

Diyanet İşleri Başkanlığı, tüm illerin cuma namazı vakitlerini internet sitesi üzerinden paylaştı. Cuma namazı 29 Mart 2024 tarihinde İstanbul'da 13:14'te Ankara'da 12:58'de İzmir'de 13:21'de Adana'da 12:48'de Bursa'da ise 13:14'te kılınacak.

İLLERE GÖRE CUMA NAMAZI SAATLERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

CUMA NAMAZI KAÇ REKAT?

Cuma namazının farzı iki rekâttır. Bunun yanında farzdan önce dört rekât, farzdan sonra dört rekât olmak üzere sekiz rekât da sünneti vardır (Kâsânî, Bedâî’, I, 269).

İmam Ebû Yusuf’a ve İmam Muhammed’e göre ise farzdan sonra kılınacak sünnet bir selamla dört ve bir selamla iki rekât olmak üzere toplam altı rekâttır. Bu görüşün Hz. Ali’den rivayet edildiği nakledilmektedir (Kâsânî, Bedâî’, I, 285)

Editör: Nurseli Fırat