29 Mayıs Ne Günü, Önemi Nedir?

29 Mayıs Çarşamba günü, İstanbul'un fethinin yıldönümüdür. 1453 yılında bir çağı kapatan ve yeni bir Çağ başlatan İstanbul'un Fethi, tarihte oldukça önemli bir yere sahiptir. İstanbul, tarihte birçok defa kuşatılmıştır ancak fethedilememiştir. 1453 yılında, Sultan II. Mehmed'in (Fatih Sultan Mehmed) komutanlığında 54 günlük kuşatmanın ardından İstanbul fethedilmiş ve Roma İmparatorluğu yıkılmıştır. Bir çağı kapatan ve yeni bir çağ başlatan İstanbul'un fethi, tarihin akışını değiştirmiştir. 29 Mayıs 2024 Çarşamba günü, Türk ve dünya tarihi açısından oldukça önemli bir yere sahip olan İstanbul'un fethinin 571. yıldönümü kutlanacak.

İstanbulun Fethi 1453 3

29 Mayıs İstanbul'un Fethi Resmi Tatil Mi?

29 Mayıs Çarşamba resmi tatil mi sorusu gündemde yerini aldı. Öğrenciler ve çalışanlar, okulların ve iş yerlerinin tatil olup olmadığını merak ediyor. Peki 29 Mayıs Çarşamba günü, 1453 İstanbul'un fetih yıldönümü sebebiyle resmi tatil olacak mı? Fatih Sultan Mehmed'in fethettiği İstanbul'da iş yerleri açık olacak mı? 29 Mayıs resmi tatil mi? 29 Mayıs Çarşamba okul var mı, açık mı? gibi soruların yanıtları araştırılıyor.

İstanbulun Fethi 1453 2

2024 Resmi tatiller arasında 29 Mayıs resmi tatil mi sorgulanıyor. 29 Mayıs resmi tatiller kapsamında yer almamaktadır. Bu kapsamda kamu ve özel kurumlar mesai içerisinde faaliyetlerine devam edecek. Buna göre bankalar, PTT, kargolar, eczaneler, hastaneler ve diğer iş yerleri 29 Mayıs Çarşamba günü açık olacak. 

29 Mayıs Çarşamba Okullar Tatil Mi?

29 Mayıs Çarşamba resmi tatil olmadığı için okullar da tatil olmayacak. 29 Mayıs Çarşamba günü aynı saatte dersler devam edecek.
 

Editör: Nurseli Fırat