Manisa Soma’da aranması bulunan firarilere yönelik  Manisa İl Jandarma Komutanlığı JASAT ekiplerince düzenlenen operasyonda, 3 ayrı suçtan aranan İ.Y. yakalandı.

İ.Y’nin ”kasten adam öldürme”, “hükümlü veya tutuklunun kaçması” ve “suç üstlenme”, olmak üzere toplam 3 ayrı suçtan, hakkında kesinleşmiş 20 yıl hapis cezası bulunduğu belirlendi.

İşlemleri tamamlanan İ.Y. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

2 YILDIR ARANIYORDU, BASKINLA YAKALANDI

Uşak’ta, Uşak Jandarma Komutanlığı Merkez İlçe ve JASAT ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda, 11 yıl kesinleşmiş hapis cezası ile aranan hükümlü saklandığı evde kıskıvrak yakalandı.

Firarinin saklandığı eve baskın düzenleyen JASAT timleri, A.S.’nin 2021 yılından beri arandığını belirledi. 

“Konutta birden fazla kişi ile yağma suçu/Cebir”, “tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” suçlarından toplam 11 yıl 7 ay hapis kararı bulunan firari, işlemlerinin ardından Uşak E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.

ANNESİNİN EVİNDEN ÇIKTI

Bolu’da ise dolandırıcılık suçlarından 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari, Bolu İl Jandarma Komutanlığı, JASAT ve Gerede İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yakalandı.

Annesinin evinde olduğu öğrenilen firari O.Y. için ekipler harekete geçti.

Düzenlenen baskında “bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” suçundan aranma kaydı ve 10 yıl 3 ay 28 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari kıskıvrak yakalandı.


 

Editör: Şeyda Karaca