30 Ağustos Zafer Bayramı 101. yıl dönümü bu sene kutlanacak. 30 Ağustos'a yaklaşırken, o günün tatil olup olmadığı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu sene 30 Ağustos Çarşamba gününe denk geliyor, bu sebeple resmi tatil olup olmayacağı en çok araştırılan konulardan biri haline geliyor. 

30 ağustos zafer bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı Resmi Tatil Mi?

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki şanlı Türk ordusunun, 26 Temmuz 1922'de başlayan ve 30 Ağustos'ta zaferle sonuçlandırdığı Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 101. yıl dönümü bu sene kutlanacak. 

Düşman kuvvetlerinin yurdumuzu terk ettiği, Kurtuluş Savaşının nihayete erdiği büyük zaferin yıldönümü olması nedeniyle her sene olduğu gibi bu sene de büyük bir coşku ile tüm yurtta kutlanacak. Resmi tatil takvimi içerisinde yer alan 30 Ağustos Zafer Bayramı bu sene Çarşamba gününe denk geliyor. 

29 Ağustos Yarım Gün Mü?

30 Ağustos Zafer Bayramı ülkemizde her yıl kanun gereği resmi tatil olarak kutlanıyor.Bu sebeple 30 Ağustos 2023 Çarşamba günü resmi tatil olacak. Resmi kurum ve kuruluşlar çalışmayacak. Ancak 29 Ağustos'ta herhangi bir tatil söz konusu değil, bu sebeple tüm kuruluşlar tüm gün çalışmaya devam edecek.