Kabine Toplantısı sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere cumhuriyet ikramiyesinin sinyalini vermiş kasım ayında 5 bin TL ek ödeme yapılacağını duyurmuştu

Erdoğan’ın açıklamalarının ardından, AK Parti yeni yasama yılının ekonomiye ilişkin ilk torba yasa teklifini Meclis'e sundu. Çalışmalar hız kazanırken, 30 maddeden oluşan torba yasada neler var, torba yasa ne zaman çıkacak merak ediliyor.

Torba yasada emekli zammı, evlilik kredisi, günlük kiralık evler gibi konular üzerinde durulurken konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeleri içeren kanun teklifi TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Teklifte ayrıca fiyat istikrarını hedefleyen ve dezenflasyon çalışmaları kapsamında ihtiyaç duyulacak düzenlemeler de yer alıyor.

GÜNLÜK KİRALIK EVLERE DÜZENLEME

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Meclis'e sonulan teklife ilişkin  “Borçlar Kanunu’nda düzenlenen yeni bir tanımlama ve düzenleme getiriyoruz. 100 günün altındaki turizm amaçlı konaklama ve kira ilişkisi artık Turizm Bakanlığı’nın vereceği belge ile düzenliyoruz” dedi.

EMEKLİ ZAMMI

Güler, emekli maaşlarına yansıtılacak 5 bin TL lik ikramiyenin de komisyon aşamasında bu teklife önergeyle ekleneceğini söyledi.

Henüz teklife sunulan torba yasa hakkında kapsamlı açıklama yapılmasada, Bağkur prim indirimi ve taşerona kadrodan bahsedilmedi. Emekli zammı içinse yıl başına işaret edildi.

GENÇLERE EVLİLİK KREDİSİ

Öte yandan teklifte, Aile ve Gençlik Bankası'nın doğrudan faizsiz kredi kullandırmasına yönelik evlilik kredisi düzenlemesinin de yer alması bekleniyor.

Düzenleme Meclis’yen geçerse yeni evlenecek çiftler de faizsiz kredi uygulamasından yararlanacak. Teklifin yasalaşmasının ardından bu uygulama pilot olarak deprem bölgesinde başlatılacak.

Editör: Şeyda Karaca