Türkiye'nin dört bir yanından binlerce adayın ilgiyle takip ettiği 31. Dönem Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) başvuruları, son zamanlarda sıkça gündeme geliyor. Adaylar özellikle POMEM polis alımının başvuru tarihleri ve alınacak polis sayısı hakkında yoğun araştırma yapıyor. İşte, bu konu hakkında bilmeniz gereken tüm detaylar...

MERAKLA BEKLENEN BAŞVURU TARİHLERİ VE ŞARTLARI

31. Dönem POMEM başvuruları, günümüzde en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Binlerce aday, başvuruların ne zaman başlayacağı ve başvuru şartlarının neler olacağı konusunda bilgi arayışı içinde. İşte, bu konuda önemli bilgiler…

ÖNCEKİ DÖNEMDEN BİLGİLER VE BEKLENTİLER

31. Dönem POMEM alımları, 01-19 Mayıs 2023 tarihleri arasında https://ais.pa.edu.tr/ adresi üzerinden gerçekleştirildi. Geçtiğimiz haftalarda, 30. Dönem POMEM mülakat sınavına katılacak adayların sınav yeri ve tarihleri açıklandı. Yeni dönem POMEM duyurusunun, 30. Dönem POMEM polis alım sürecinin tamamlanmasını takiben yapılması bekleniyor. Gelişmeler oldukça, bu konuda sizlere bilgi vermeye devam edeceğiz.

POMEM BAŞVURU ŞARTLARI

Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) başvuru şartları, adayların dikkatine sunuldu. İşte, adayların yerine getirmesi gereken temel koşullar:

TEMEL ŞARTLAR VE EĞİTİM KRİTERLERİ

Adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekmektedir.
Lisans veya önlisans derecesine sahip olmak şartı aranmakta, bu derecelerin Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınan yurtdışı eşdeğerleri de kabul edilmektedir.

KPSS PUAN ŞARTI VE ÖZEL DURUMLAR

Adayların Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) Bakanlık tarafından belirlenen asgari puanı almış olmaları gerekiyor. Lisans mezunları için 2020 veya 2021 KPSS'lerinde P3 puan türünden en az 60,00, önlisans mezunları için 2020 KPSS'de P93 puan türünden en az 65,00 puan almış olmaları şart.
Şehit veya vazife malulü eş ve çocukları için bu puanın %80'ini almış olmak yeterli.

YAŞ VE FİZİKSEL ÖZELLİKLER

Adaylar, sınavın yapıldığı yılın başlangıcında 30 yaşından gün almamış olmalı.
Kadın adaylar için minimum 162 cm, erkek adaylar için ise minimum 167 cm boyunda olmak gerekiyor. Beden kitle indeksi 18 ile 27 arasında olmalı.

HUKUKİ VE SAĞLIK GEREKLİLİKLER

Silah taşıma veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli olmamak.
Sağlık durumunun, belirlenen sağlık şartları yönetmeliğine uygun olması.

ADLİ DURUM VE DİĞER GEREKLİLİKLER

Adayların ve eşlerinin belirli suçlardan mahkum olmamaları, bu suçlarla ilgili devam eden soruşturma veya kovuşturmalarının bulunmaması.
Adayların ve eşlerinin fuhuş, kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde ile ilgili suçlardan hüküm giymemiş olmaları ve bu konularda herhangi bir adli veya idari soruşturma veya kovuşturma altında olmamaları.

SİYASİ VE DİĞER ŞARTLAR

Siyasi parti üyeliği bulunmamak ve bu durumu yazılı olarak beyan etmek.
Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmemiş veya halen tedavi görmüyor olmak.
Kamu haklarından yoksun bırakılmamış olmak.
Sağlık yönetmeliği dışında, polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak.
Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucunun olumlu olması.

Editör: Mevlüt Peker